Kazahstan pružio otpor ali nije mogao do seta, Srbija ostala maksimalna!

Milena Rašić nije očekivala sjajno priznanje Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Iako meč četvrtog kola grupne faze nije obećavao mnogo, dobili smo odličan susret. Utakmica bez rezultatskog značaja potpuno je opustila je selekciju Kazahstana. Ipak, to je nedovoljno da se pobedi Srbija, čak i kada ne igra dobro!

Kao da je to znao i Zoran Terzić. Bio je oprezan, možda bismo na početku meča rekli i previše oprezan. Počeo je susret sa prvom postavom, sa devojkama koje su već pobedile najveće konkurente u ovoj grupi. Koncentracija je bila na maksimumu.

KLADI SE NA SVETSKO PRVENSTVO!

Tokom prvog i drugog seta bilo je primetno da Kazahstan igra iznad granica svojih mogućnosti. Šteta za njih je što ovakvu igru nisu prikazale u nekom od prethodnih susreta. Da su protiv Kenije ili Portorika odigrale ovako, nadale bi se drugom krugu.

Kazahstan je izgubio sva četiri meča na ovom takmičenju a stiče se utisak da su danas odigrale najbolje. Možda ih je motivisao dobar i zvučan protivnik, možda su igrale ovako jer nisu bile pod pritiskom. Samo su u trećem setu potpuno zakazale, ali su tada već bile svesne poraza.

Srbija nije igrala sjajno. Bilo je primetno da nedostaje motiva startnoj postavi i sve je izgledalo previše opušteno. Zato nisu bile retke situacije u kojima Kazahstan odlazi čak i na nekoliko poena prednosti. Srbija se vraćala i osvajala setove na individualni kvalitet.

U uvodnoj fazi meča dovoljna za osvajanje poena bila je Milena Rašić. Srednji bloker srpskog tima odlično je sarađivao sa Majom Ognjenović. Prolazila je Srbija kroz sredinu i bila je više fokusirana na igru preko srednjaka nego na bokove. Bošković je partijom protiv Brazila zaslužila malo odmora.

TAKMIČENJE TEK POSTAJE ZABAVNO!

Kazahstan je u prvom setu stigao do 18 poena, što je za njih veliki uspeh. Kako je meč odmicao tako je i broj njihovih poena opadao. Kada je u trećem setu Srbija na teren poslala drugu postavu, lakše je pravljena razlika.

Motiva za dokazivanje je bilo, nemoćni protivnik je postao svestan poraza. U trećem periodu su stigli samo do 13 poena i meč je bio završen za nešto više od sat vremena. Taj deo igre poslužio je da Terzić isproba i neke opcije sa klupe a danas jedino Maja Aleksić nije zabeležila nastup.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime