Kada je bitno, Srbija je na svom maksimumu! Vratile se Tijana i pobeda!

Naše odbojkašice spreme dočekuju Evropsko prvenstvo (FOTO: FIVB)

Srbija je zabeležila pobedu u prvom kolu treće runde Svetskog prvenstva koje se igra u Japanu. Savladan je domaćin i to na veoma ubedljiv način, bez izgubljenog seta. Briljirala je Tijana Bošković koja se oporavila od povrede.

Treća faza Svetskog prvenstva igra se u dve grupe sa po tri tima. Iako je ranije bilo priče da će se u njoj prenositi ranije osvojeni bodovi, izgleda da to nije slučaj. Svi timovi imaju podjednake šanse pa je ova pobeda ogroman korak ka polufinalu.

IGRA SE ODBOJKA U SRBIJI!

Domaćin je nadigran onako kako nije očekivao. Srbija je bila na svakoj lopti, tokom svakog poena i izborila se za 3:0 u setovima. Maja Ognjenović je fenomenalno razigravala saigračice u meču koji će mnogo značiti način nacionalnom timu.

Prekinut je niz od dva poraza i uhvaćena forma pred odlučujuće bitke. Pobeda je izvojevana najviše zahvaljujući Brankici Mihajlović i Tijani Bošković, devojkama čiji su udarci bili nerešiva enigma danas. Srbija je sada blizu polufinala!

Tok prvog seta

Poučeni iskustvom iz prethodnog meča, znali smo šta da očekujemo od Japanki. Znale su to i odbojkašice naše reprezentacije pa su na teren izašle maksimalno pripremljene. Borbeni protivnik je, barem u prvom setu, savladan njegovim oružjem.

Do drugog tehničkog tajmauta je Srbija već imala sedam poena prednosti. Japan je do tada već uzeo jedan predah, ali im ni to nije pomoglo. Paralelno su sevali poeni Mihajlović i oporavljene Bošković, dok je defanziva uspevala sve da uhvati!

POGLEDAJ ŠTA SVE OD ODBOJKE MOŽE DA SE IGRA!

Požrtvovano, kao u uvodnom delu turnira, Srbija je dominirala utakmicom. Dobar servis, odličan prijem i nestvarna borba u polju za svaku loptu bili su dovoljni. Značajan doprinos dala je i Bianka Buša, drugi primač Srbije u ovoj postavi i devojka koja je na početku takmičenja bila u drugom planu.

Oba selektora su ubrzo iskoristila po jedan tajmaut. Srbija je tražila pauzu nakon četiri vezana poena protivnika a Japan nakon dva poena koji su prekinuli taj niz. Terzić je drugi tajmaut iskoristio kada se Japan približio na 23:19. Dovoljno oprezno da se prekine serija i sa dva poena uzme set!

Tok drugog seta

Nastavilo se u istom stilu i u drugom delu meča. Srbija je igrala na isti način i to je davalo rezultat. Do prvoh tehničkog tajmauta Japan je osvojio samo tri poena. Maja Ognjenović je i dalje crtala akcije našeg tima na bokove, sa kojih su udarale Tijana i Brankica.

Srbija nije imala igru preko srednjaka ali joj u ovoj fazi meča nije bila ni potrebna. Bilo je dovoljno da tehničar šalje loptu na stranu i da Tijana Bošković, pre svih, koristi te šanse. Do drugog tehničkog tajmauta razlika je otišla na sedam poena, a korektor srpskog tima je imala mnogo osvojenih poena.

Japan je pokušao da se vrati ali ni u ovom setu nije bilo previše šansi za tako nešto. Na kraju su Japanke osvojile jedan poen manje nego u prvom delu igre. Srbija je nakon sat vremena igre imala prednost od dva seta i odličan set količnik (50:37).

Tok trećeg seta

Već početkom ovog dela igre Tijana Bošković, najbolji svetski korektor, stigla je do 20. poena na meču. Koliko je samo falila u prvom duelu ovih timova! Ali, očigledno je da ta pauza nije mnogo poremetila njene planove.

Prvi put je na neki odmor Japan otišao sa prednošću. Vodile su Japanke 8:6, nakon što Srbija čak dva puta u jednom napadu nije iskoristila kontru. Prijala je ta pauza, prvo su prošla dva smeča Brankice Mihajlović a zatim su Japanke uhvaćene blokom za potpuni preokret!

GODINAMA SE NAJBOLJA SVETSKA ODBOJKA IGRA U ITALIJI!

Daleko od toga da je bilo gotovo. Bio je ovo set u kojem je Japan pokazivao znake života više nego inače. Više su se borile i vratile su se u igru. Bilo je čak i 21:17 za Japan ali je Srbija smirenom igrom uspela da napravi seriju kojom stiže do izjednačenja.

Kada je Srbija u formi, protivnik je nebitan. Naše devojke iskoristile su prvu meč loptu i to na spektakularan način. Servirala je Tijana Bošković, poremetila prijem Japanki a Maja Ognjenović je odlučujuću loptu skuvala!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime