Rosi i dogodine u Moto GP šampionatu, otkrio zašto je ljubomoran na vozače F1

5
rosi
Valentino Rosi ponovo kritikuje (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)

Najveći vozač ikada i devetostruki svetski šampion, Valentino Rosi, naglasio je da će se i naredne sezone takmičiti u Moto GP šampionatu!

Doktor’ je još pre nekoliko nedelja najavio prelazak u Petronas Jamahu, ali su se ranije ove nedelje pojavile informacije da malezijski tim pregovara sa Andreom Doviciozom. Te informacije su brzo demantovane, a Rosi kaže da je ostalo da se reše određene stvari sa Jamahom.

-To nije istina, situacija je ista kao pre dve-tri nedelje. Nismo u žurbi, ostalo je još nešto da rešimo sa Jamahom. Trkaću se 99 odsto naredne sezone, taj jedan odsto je samo činjenica da ugovor nije potpisan, ali će možda biti u Barseloni za dve nedelje-, rekao je Rosi i dodao:

-Moje povlačenje bi bilo velika stvar, mnogi će kliknuti na tu vest. Mislim da je to i razlog jer se situacija nije promenila. Mnogo puta sam već istakao da ću se trkati sledeće sezone, ali je možda zanimljivije da se napiše da se povlačim-

Veliki broj vozača je u trci za ovogodišnju titulu, a Rosi, iako sedmoplasirani, i sebe ubraja u konkurente za šampionat.

-Sve je otvoreno, imam 25 bodova manje od Fabija, ali sam sedmi i mali broj bodova deli vozače oko mene. Sve je moguće, daćemo sve od sebe. Ono što me više plaši je to što nismo dovoljno brzi, posebno nismo bili u Austriji, ali se nadam da možemo da budemo bolji na drugim stazama. Ovaj šampionat će imati mnogo iznenađenja do kraja, može da ostane otvoren do kraja-, naglasio je ’Doktor’.

Svi timovi osim Jamahe su imali svoje test vozače na stazi „Marko Simončeli“, a odgovor na to pitanje nema ni Rosi.

https://meridianbetsport.rs/kejsi-stoner-mark-markez-moto-gp/

-I ja imam isto pitanje za Jamahu, pošto sam bio srećan zbog Horheovog dolaska jer je on jedan od najboljih vozača koji je ikada vozio M1. A i videli smo šta je Pedrosa uradio na KTM za godinu dana. Jamaha mora da veruje u program, nekad se dešavaju stvari koje je teško objasniti, ali krećemo od nule za razliku od ostalih i moraćemo da razumemo neke stvari koje su neki timovi odradili na testu, pa će nam biti teže-

Rosi je takođe istakao da bi rado potpisao da Andrea Doviciozo od naredne sezone bude test vozač Jamahe, pošto trenutno nema angažman, ali da se nada da će se to promeniti. Ipak, Rosiju je „zasmetalo“ što ove godine ne voze trku na Muđelu, za razliku od Formule 1, koja debituje na ovoj stazi.

-Ljubimoran sam jer se ne trkamo tamo ove godine, a za mnoge od nas je to najbolja staza na svetu. Vozio sam Ferari dva puta na njoj, bilo je neverovatno, posebno niz krivina Kazanova, Saveli, Arabijata 1 i 2. Mislim da će uživati, jedva čekam da vidim trku u nedelju-, zaključio je Valentino Rosi.

Moto GP: Završnica za film, Portugalac u poslednjoj krivini preticao za pobedu

 OBAVEZNO POGLEDAJTE: Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #14 | FK MLADOST Bački Petrovac

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime