NAKIT KAO GLAVNI PROBLEM: Hamilton neće moći da se trka u Monaku?!

1
Luis Hamilton-Formula 1
Hamilton ne planira da napusti Mercedes (FOTO: Guliver images)

Velika nagrada Monaka bi mogla da prođe bez najboljeg vozača današnjice Formule 1 – Luisa Hamiltona, ukoliko ne postupi po pravilima koje nalaže FIA.

Razlog potencijalne zabrane je nakit koji Britanac ima na sebi, a nije dozvoljen prema pravilima.

Hamilton je pokušao pismenom molbom da se izbori za olakšice pravila o nakitu, ali će ipak morati da popusti do kraja meseca, kako bi vozio triku u Kneževini.

– Mislim da je nepotrebno uopšte baviti se ovim. Ja sam ovde kako bih bio saveznik ovog sporta. Imamo veće probleme sa kojima moramo da se borimo – izjavio je nedavno Hamilton.

Na pres konferenciju je došao sa osam prstenova, tri sata, četiri ogrlice i dve minđuše. On je istakao da ne može da ukloni nakit, koji nosi i dok se nalazi u bolidu tokom trke.

Informacije o potencijalnoj zabrani za Hamiltona doneo je novinar “Skaj sporta” Ted Kravic.

– Skinuo je minđuše, ali ne može da izvadi pirsing iz nosa i mislilo se da će proći kroz manju medicinsku proceduru kako bi to uradio. Međutim, sada, nakon što je dobio dve trke ‘fore’ (Majami i Barselona), da to neće uraditi. On to ne želi i ne misli da je nešto sa čime bi FIA trebalo da se bavi, tako da izgleda da se rat između Hamiltona i FIA nastavlja – naveo je Kravic.

Zapitao se i da li će Hamilton samo plaćati kazne koje bude dobio u Monaku i narednim trkama, ali takođe ističe mogućnost da FIA pravila primeni na najstroži mogući način.

– Hamilton je rekao da će platiti sve kazne koje dobije, ali nije tako jednostavno. Ako FIA odluči, oni mogu da zabrane Hamiltonu da uopšte izađe iz pit-lejna na početku treninga u petak. Zbog toga ova situacija može da postane izuzetno gadna za trku do dve – dodao je Kravic.

Sa druge strane, prvi čovek Mercedesa Toto Volf veruje da će FIA i Luis pronaći “dobro rešenje”.

– Ono što je bilo potrebno je da se otvori dijalog između Luisa i Mohameda (bin Sulajema, predsednika FIA). Jasno je da su pravila tu da bi zaštitila vozače, ali nama su potrebni i raznovrsnost i način da se izrazite, a znamo da je ovo bitno Luisu. Bez ulaska u detalje i toga gde bi pirsing trebalo da ostane ili ne, ja sam siguran da će oni doći do dogovora – objasnio je Volf.

POTRESI U MOTO GP-U: Japanski tim napušta „kraljevsku klasu“!?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vaso Bakočević otvorio nove prostorije Fight Company-ja

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime