Habib Nurmagomedov: Rus, musliman i čovek koji želi da prebije Konora!

habib-povratak-trener
Habib se vraća?! (FOTO: Michael Reaves/Getty Images )

Dolazi iz Mahačkale, grada poznatog po Anžiju, prestonice Dagestana. Habib Nurmagomedov je sve ono što zamislite kada pomislite na Dagestan. Odrastao je u parteru, spreman da dobro podnese seriju udaraca i da ih uputi barem duplo više.

Abdulmanap, Habibov otac, trenutno je glavni trener ruskog MMA tima ’’Orlovi’’. To je nadimak koji nosi i njegov sin, osnivač kluba, i po kom ga znaju u MMA svetu. Naravno, otac je Habibov glavni trener, ali on sarađuje sa još nekoliko ljudi za različite segmente borbe.

Nurmagomedov je do sada odradio 26 profesionalnih borbi u MMA sportu i nijednom nije poražen. Deset puta je pobedio odlukom sudija, osam puta predajom i osam puta nokautom. Kada bismo pogledali samo borbe koje je radio u UFC stanje je slično.

OČEKUJU NAS UFC UZBUĐENJA!

Nokautirao je Tavaresa i Horčera, predali su se Džonson i Šalorus a preostalih šest mečeva je odlučeno bodovima. Naravno, svaki od njih u korist omalenog Rusa. Nurmagomedov je neporažen tokom karijere i planira da nastavi taj niz.

Njegov debi u MMA došao je prilično kasno, ali to ne treba da iznenadi. Zapravo, u žižu javnosti je Nurmagomedova izbacio i jedan bizaran incident, kada je EA sports u svojoj igrici pogrešio njegovu veroispovest. Habib je musliman, kao većina Dagestanaca, a u igrici se krsti, protiv čega se pobunio.

Slučaj je sličan kao i kod ostalih boraca iz tog područja. Pre nego što se u potpunosti prebacio na sport kojim se trenutno bavi, borio se u nekoliko drugih veština. Znamo već da medalje na najvećim takmičenjima u borilačkim sportovima često uzimaju bivše republike SSSR. Posebno one iz Azije.

HABIB JE FAVORIT!

Otac mu je bivše vojno lice i nekadašnji rvač, pa izbora nije ni bilo mnogo. Nurmagomedov je tokom detinjstva trenirao rvanje, džudo i sambo, u čemu je bio i dvostruki šampion sveta. Titulu do 74 kg je osvojio 2009. godine a godinu dana kasnije je bio najbolji do 82 kg.

Upravo je takmičenje u tim sportovima i definisalo njega kao borca. Za razliku od Konora, za kog znamo da će se truditi da ostane na nogama, Habib to ne radi. Rušenja, ležanje u parteru, rvanje i udarci. Mnogo udaraca na zemlji, to je njegova taktika.

Habib nije čovek koji mečeve završava jednim udarcem. Iako je evidentno da poseduje snagu za nešto takvo, Nurmagomedov voli da muči protivnike. Bezbroj obaranja i zatim udarci, udarci, udarci. Te serije su neverovatne, mogu da traju tokom cele runde i da uopšte ne ponestaje snage ruskom borcu.

Kao da mu je draže da se protivnik preda nego da ga nokautira. Primetićete to ako pogledate nekoliko borbi koje je radio. Sušta suprotnost Konoru koji borbe rešava u naletu, uz nekoliko uzastopnih udaraca koji samo protivnika šalju na patos. On ostaje, da se trijumfalno prošeta ringom.

TU JE I PONUDA ZA BELATOR MEČEVE!

Dobra stvar za Rusa je što su sva tri poraza MekGregora došla nakon predaje. Naravno, ima još nekih prednosti. Čini se da je Nurmagomedov fizički bolje pripremljen. Konor nije radio MMA meč od novembra 2016. godine a znamo i za njegov izlet u boks.

To je bio šou, spektakl, ono što je Konor otkrio da ume da radi tek kada je postao najbolji u borbi. Zbog toga se ponekad i zaboravi koliko je silan bio na početku karijere. Sada nije na njenom kraju, zapravo ima isto godina kao protivnik, ali deluje da Habib ima mnogo više motiva.

Zapravo, Habib želi da pokaže da osvojena titula nije slučajnost. Postao je šampion svoje kategorije u prethodnom meču, ovo će mu biti prva borba za odbranu pojasa. Konor dolazi da pokaže da je pojas još uvek njegov, iako se dve godine nije borio da ga odbrani! Može li do pobede?

MOŽEŠ DA ZAMISLIŠ DŽOŠUU U MMA RINGU?

Biće ovo zanimljiv okršaj i meč koji se u MMA svetu dugo čeka. Baš, baš dugo. Dva različita borca, stila i mentaliteta. Zna se ko će u ovu borbu ući sa kojim ciljem. MekGregor će tražiti brzi nokaut, Nurmagomedov će biti istrajan.

Orao želi da ovaj meč traje maksimalno dugo. Da primi što više udaraca, da ih zada isto toliko. Da se borba što više vodi na zemlji, makar to značilo da će nekoliko puta po rundi morati da obara Konora. Boriće se u pet rundi, što može da raduje borca iz Rusije!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime