Grifin nema šaku ali će igrati u NFL-u!

(Photo by Streeter Lecka/Getty Images)

Ovogodišnji NFL Draft izazvao je mnogo pažnje a najveću zastupljenost u medijima dobio je momak koji je izabran tek u petoj rundi. Sa 141. pozicije u ligi stiže Šakim Grifin, lajnbeker kom je šaka na levoj ruci amputirana kada je imao četiri godine.

Rođen je sa deformitetom i već u prvim godinama njegovog života bolovi su bili neverovatni. Sa četiri godine su ga roditelji odveli kod doktora koji je zaključio da bi amputacija bila najbolje rešenje. Sve one stvari koje dečaci tog doba vole da rade bile su pod znakom pitanja.

MOŽE LI SIJETL DA UZME TROFEJ VINSA LOMBARDIJA?

Na njegovu veliku sreću, Šakim ima brata. Blizanca, nekoliko minuta starijeg. Šakil je ceo život bio tu za njega, igrali su se zajedno kao deca i često se dodavali loptom za američki fudbal. Ta njihova veza ubedila je Šakima da je on običan dečak.

Tako je i išao kroz život, od tih prvih godina pa sve do ozbiljne koledž karijere. Šakim Grifin je bio jedan od najboljih defanzivaca u celoj koledž ligi. Igra na poziciji lajnbekera, obara protivničke igrače koji pokušavaju da osvoje jarde trčanjem i veruje u sebe.

Stigao je do titule nacionalnog šampiona sa Univerzitetom Centralna Florida. Logičan korak za njega u tom trenutku, iako niko nije očekivao, bio je odlazak u NFL. Niko nije mogao da ga zamisli tamo. Grifin je verovao.

Pojavio se na ’’kombajnu’’, trening kampu na kom igrači pokazuju svoje umeće pred NFL ekipama. Od kako se meri trčanje na 40 jardi, nijedan lajnbeker nije bio brži od njega. Sa protezom na levoj ruci dizao je ogromne težine. Svi su bili u čudu, Grifin je znao što je došao.

KO JE FAVORIT ZA OSVAJANJE TITULE U NFL?

’’Ako si igrač, onda igraš. Nebitno je da li imaš jednu ili dve šake!’’, rekao je tom prilikom Šakim Grifin. Došao je svetu da pokaže da je sve moguće i uspeo u tome. Grifin će biti prvi NFL igrač koji ima samo jednu šaku nakon 1945. godine i Elisa Džonsa koji je odigrao jednu sezonu.

Sijetl Sihouksi, ekipa koja je draftovala Šakima, prethodne godine je na draftu uzela njegovog brata. Svojevrsno ujedinjenje momaka koji su se u detinjstvu igrali loptom za američki fudbal a kasnije zajedno branili boje Univerziteta. Stariji brat Grifin je kornerbek.

2 KOMENTARA

  1. Hello! Quick question that’s completely off topic.
    Do you know how to make your site mobile friendly?

    My web site looks weird when browsing from my iphone4.

    I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this problem.
    If you have any recommendations, please share. With thanks!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime