IZ SAVEZA SE OGLASILI O SMENI KOVAČA: Prepoznaće se zli pojedinci!

slobodan kovač
Gajić govorio o Kovačevoj smeni ! (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©)

Slobodan Boba Kovač smenjen je sa mesta selektora odbojkaške reprezentacije Srbije, a kako je rekao za to je saznao preko Marka Podraščanina, te da ga niko nije kontaktirao. Međutim, sada je svoju stranu priče dao Zoran Gajić predsednik OSS.

Naši odbojkaši nisu imali leto kakvo smo svi priželjkivali. Propuštena je Olimpijada, a na Evropskom prvenstvu zauzeli smo četvrto mesto.

Slobodan Boba Kovač je nakon ovih rezultata smenjen, a nedavno je izjavio kako je za smenu saznao od kapitena, Marka Podraščanina, te da ko god je želeo da ga dobije mogao je da ga dobije lično.

Povodom smene selektora oglasio se Gajić.

Može da se ispiše čitav elaborat na tu temu, ali to bi bilo interesantno i čitljivo stručnoj publici, zato ću maksimalno da pojednostavim odgovor. Uzimajući u obzir čitavu situaciju i atmosferu u selekciji, procenili smo da dalji Bobin ostanak, na duže staze, ne bi bio od koristi ni reprezentaciji ni njemu ni Savezu -izjavio je on za „Danas“.

Dodatno je obrazložio ovaj postupak.

Nisu sporni ni on kao trener ni igrači, svako je odličan u svom domenu, samo nisu više bili jedni za druge. Kao kada se zavole dobra devojka i dobar momak, uđu u vezu pa je raskinu, ne zato što su loši već zato što nisu bili pravi spoj – dodao je Gajić.

Kako kaže on se lično obratio Kovaču nakon EP u Poljskoj i najavio da je smena mogući scenario.

Još u ličnom razgovoru u prostorijama Saveza, u prisustvu tim menadžera Edina Škorića, posle prvenstva Evrope saopštio sam mu izvesnost ovakvog raspleta. Naravno, nisam mogao niti želeo sam da sečem jednu tako bitnu stvar, već se sačekalo na kolektivni stav najodgovornijih ljudi u Savezu – kazao je predsednik odbojkaškog saveza.

Naveo je i da je pompa oko cele situacije plasirana od strane medija i „zlih pojedinaca“.

– Razumem ja Bobinu reakciju, poznajem ga 35 godina, sarađivao sam sa njim i dobro znam da je veliki emotivac i voli to što radi, ali ko nije nikada sam nešto ostavio ili dobio otkaz taj i nije bio trener. Znam iz sopstvenog iskustva. Razgovaram sa vama ne da bih njemu kontrirao, jer Slobodan Kovač je najmanje kriv za senzacionalistički pristup pojedinih medija ovoj situaciji, pristao sam na priču zato što ne želim da ulazim u tuđe blato. Zli pojedinci će se sami pronaći u ovome što kažem – zaključio je Gajić.

Kako komntarišete ovu izjavu Zorana Gajića i smenu Slobodana Kovača?

KOVAČ OD IGRAČA SAZNAO DA JE SMENJEN: Ako hoćeš da me dobiješ – dobićeš me!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Marko Dugošija: Hteo sam da odustanem, a onda sam postao svetski prvak! | Sport Fokus Meridian EP27

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime