Srbija ima sedam predstavnika na Evropskom prvenstvu

1
rvanje-evropsko-srbija
Srbija ima sedam predstanvnika na Evropskom za mlađe seniore! (FOTO: GuliverImage.com)

Evropsko prvenstvo u rvanju za mlađe seniore održava se u Bukureštu od 13. do 19. marta, a na ovom šampionatu Srbija će imati ukupno sedam takmičara – četiri u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji.

Boje naše selekcije do 23 godine u glavnom gradu Rumunije braniće Sabolč Lošonc, Aleksa Ilić, Branko Kovačević, Luka Katić, Jovana Radivojević, Maša Petrović i Fani Nađi.

Selektor reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac izuzetno je zadovoljan pripremnim periodom koji je počeo još 9. januara i smatra da su naši rvači u potpunosti spremni za izazove koji ih očekuju.

„Šampionatom Evrope za mlađe seniore praktično počinje reprezentativna sezona“, kaže Dokmanac pred put srpske reprezentacije u Bukurešt i dodaje:

„Imali smo izvanredan rad na pripremama, koji je bio vrlo težak i obiman. Ali, mislim da smo stvorili jako dobru bazu kada je reč o snazi i kondiciji. Zaista smo uživali u vrhunskim uslovima za trening na Divčibarama, gde smo odradili bazične pripreme, a sve to smo nadogradili u Poreču, gde smo u društvu 250 vrhunskih rvača iz 25 zemalja imali vrlo kvalitetan sparing. Potom smo sa radom nastavili u Budimpešti sa selekcijom Mađarske, koja je oduvek u svetskom vrhu, i što je možda još važnije, gaji drugačiji i vrlo specifičan sistem treninga. Naši takmičari su sve to dobro podneli“.

Najbolje kvote za sve sportove samo na Meridianbet.rs

Dokmanac je istakao da je završna faza priprema rvača odrađena u Zrenjaninu, gde je smanjen intezitet treninga i spušteno opterećenje kako bi se tempirala forma za start šampionata.

„U prethodna tri meseca naši rvači imali su svega desetak slobodnih dana. Trebalo je sve to izdražiti psihički i fizički, ali urađen je odličan posao. Zbog svega toga nadamo se dobrim rezultatima, a najviše se očekuje od Branka Kovačevića, koji je već osvojio dve medalje na evropskim šampionatima za mlađe seniore. Takođe, Aleksa Ilić je ranije bio blizu borbi za odličja i on bi možda mogao da zablista. Luka Katić i Sabolč Lošonc su prvi put u konkurenciji mlađih seniora i ovo takmičenje za njih će biti dragoceno pre svega u pogledu sticanja iskustva“, objasnio je Dokmanac i naglasio da zbog mladosti i nedovoljno iskustva vrhunski rezultati od naših dama u ovom trenutku ne bi bili realni.

Zanimljivo je istaći da naši rvači u u seniorskoj konkurenciji poslednjih deset godina imaju kontinuitet osvajanja barem jedne medalje na najvećim takmičenjima. Kada je reč o mlađim seniorima, to je praksa poslednje dve godine, a na šampionatima Evrope za rvače do 23 godine koji se održavaju od 2015. do sada je osvojeno ukupno devet odličja.

„Uradili smo sve što je u našoj moći i naše rvače smo kroz kvalitetan trening doveli u stanje da mogu da pruže svoj maksimum. O medajama će odlučivati sitnice. Zavisiće mnogo od trenutne inspiracije, raspoloženja, ali i žreba. U svakom slučaju, jedna medalja na ovom šampionatu bi svakako bila veliki uspeh“, zaključio je Dokmanac.

BONUS VIDEO:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime