Spektakularni povratak Džona Džonsa: UFC ima novog kralja teške kategorije!

3
Džon Džons je novi šampion teške kategorije UFC-a (FOTO:Guliver)

Amerikanac Džon Džons novi je šampion teške kategorije UFC-a. Popularni “Bones” potvrdio je tako status verovatno najboljeg MMA borca svih vremena i to u prvom meču nakon trogodišnje pauze.

Džons je u jednom od najiščekivanijih mečeva ove godine savladao Francuza, Sirila Gana “sabmišnom” u prvoj rundi.

Borba je trajala nešto više od dva minuta, Džons je uspeo da sruši Gana na zemlju i zatim “giljotinom” završi ovaj duel.

Tako je Amerikanac stigao do drugog pojasa u svojoj UFC karijeri, nakon što je prethodno “terorisao” polutešku diviziju još od 2011. godine, kada je postoa najmlađi šampion UFC- a sa samo 23 godine.

Vredi istaći i da je ovo njegov debi u teškoj kategoriji, a izuzimajući kontroverzni poraz 2009. kada je Džons diskvalifikovan zbog nedozvoljenih udaraca laktovima u duelu u kojem je dominirao, 35-godišnji Amerikanac nikada nije izgubio borbu u “kavezu” uz 27 pobeda.

“Dugo sam čekao ovaj trenutak, a mnogi su govorili da se nikada neću vratiti. Dugo se nisam borio i malo sam se čudno osećao u stojećem stavu. Međutim, kada smo se našli u parteru bio sam uveren da su moje rvačke sposobnosti bolje i bio sam siguran da ću pobediti”, poručio je Džon nakon meča.

Ovom pobedom Džons se ozbiljno nametnuo kao favorit u priči za najboljeg borca svih vremena.

3 KOMENTARA

  1. Svaka mu čast bas kraljevski povratak covek je pokazao da može biti bolji nego sto je bio došao je do pobede relativno lako deluje prespreman

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime