Domaćin Japan zaustavio niz: Srbija nije maksimalna!

Foto: FIVB

Reprezentacija koja je u dosadašnjem delu turnira imala sedam pobeda bez izgubljenog seta, poklekla je danas. Japan je na svom terenu bio bolji, a Srbija će nove bodove morati da traži u meču protiv Holandije.

Mnogo kombinovanja selektora Terzića, igranje nekih igračica sa manjom minutažom i greške obeležili su ovaj meč. Prvi poraz našeg nacionalnog tima nije nešto što treba shvatiti tragično, posebno imajući u vidu sastav u kom je Srbija nastupila.

OVO SU DANI POSVEĆENI ŽENSKOJ ODBOJCI!

Na sreću Japanki, danas nije igrala Tijana Bošković, najbolji svetski korektor, pa su imale šansu da osvoje sva tri boda u ovom meču. Pripreme za treću fazu, u kojoj je Srbija siguran učesnik, već su počele pa treba misliti i na fizičku spremu nosilaca igre za finiš turnira!

Tok prvog seta:

Igralo se prilično izjednačeno dok na servis nije došla Maja Ognjenović. Srbija je nekoliko puta uspevala da se rezultatski odlepi, ali se sve do polovine prvog seta Japan vraćao. Bile su uporne, ali su ih servisi srpskog tehničara učinili nemoćnima.

Imala je Srbija ubedljivu prednost ali su Japanke odlučile da se vrate u meč. Dok se Srbija polako približavala set loptama, Japan je gledao da izbegne katastrofu. Na kraju je bilo 25:15, ali je tih nekoliko uzastopno osvojenih poena vratilo snagu domaćinu.

Tok drugog seta:

Videlo se to odmah na startu drugog dela. Japan se oslobodio i zaigrao na visokom nivou, bez previše respekta prema timu koji je u dosadašnjem delu turnira ostavio najbolji utisak. Išle su Japanke i na nekoliko poena prednosti tokom drugog seta!

KO JE FAVORIT U SRPSKOM KUPU?

Iako se Srbija u potpunosti vratila u set i izjednačila na 19:19, Japanke su bile koncentrisanije. Bio je to prvi izgubljen set na turniru za reprezentaciju naše zemlje. Možda i šok koji je bio potreban pred odlučujuće borbe u završnici turnira.

Tok trećeg seta:

Srbija je krenula silno, osvojivši pet od prvih šest poena. Ipak, problemi su i u ovom delu igre bili očigledno. Japan je bio veoma dobro raspoložen za igru i osvojen set im je dao novu snagu. Novi neizvesni set pripao je reprezentaciji domaćina.

Postalo je jasno da je izostanak Tijane Bošković preveliki hendikep. Ana Bjelica je bila odlična u bloku ali je doprinos u napadu ponovo bio premali. Zato se probalo alternativama, uglavnom preko srednjih blokera. Od ranije u ekipi nije Bojana Milenković koja je takođe dobro napadala u ranijim mečevima.

Tok četvrtog seta:

Činilo se da će Srbija lagano stići do četvrtog seta ali se ni to nije desilo. Sada je i Terzić malo kalkulisao, odlučio se da odmori Mihajlović, Ognjenović i Veljković. Gledali smo na terenu neke devojke koje su do sada igrale manje i one nisu uspele da izjednače rezultat.

TU SU KVALIFIKACIJE ZA CEV LIGU ŠAMPIONA!

Zapravo, Srbija je odlično igrala u prvom delu seta, odlepila se čak i na četiri poena kada je na semaforu bilo 18:14. Nedovoljno da se privede kraju na najbolji način pa je ovo bio prvi poraz naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Japanu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime