SVE JE SPREMNO ZA RUKOMETNI SPEKTAKL: Bregar zna odakle preti najveća opasnost srpskim rukometašicama!

rukomet-svetsko prvenstvo-bregar
Bregar ističe da je ekipa spremna (FOTO: RSS)

Samo jedan dan je ostao do početka Svetskog prvenstva u rukometu, a Srbija će odraditi dva treninga u Španiji, pre nego se u petak, 3. decembra od 20:30 časova sastane sa prvim rivalom u grupi, reprezentacijom Poljske.

Po doslasku u Španiju, Marija Agbaba i Jovana Jovović su iznele očekivanja od predstojećeg takmičenja.

– Imali smo nedelju i po dana prilično teških priprema, pre svega zato što je dosta mladih devojka priključeno ekipi. Prvi put se susrećemo sa ovakvim sistemom. Mislim da smo dobro radile, da su se sve devojke dobro uklopile, kako na terenu, tako i van terena i što se toga tiče neće biti problema. Prvi put nastupamo u ovakvom sasatavu, nadam se da možemo da budemo jedno veliko iznenađenje na ovom prvenstvu i naravno, nadamo se dobrim rezultatima – rekla je Agbaba i dodala:

– Za dva dana je prve utakmica sa Poljskom, dosta smo se pripremali, ali kao što sam rekla prvi put smo u ovom sastavu. Nadam se da ćemo dati sve od sebe i da ćemo sve onošto smo radili na treninzima preneti na utakmicu. Znamo da je prva utakmica na takmičenju najteža. Mislim da će sve biti ok, ja verujem u ove devojke, verujem u tim – zaključila je Agbaba.

marija agbaba-rukometna reprezentacija srbije-svetsko prvenstvo
Agbaba veruje u svoj tim (FOTO: RSS)

Slično razmišlja i Jovana Jovović.

Naporno smo radile, imale smo i dve pripremne utakmice sa Severnom Makedonijom. U ove utakmice smo ostvarile povoljan rezultat. Bitno je da izgradimo hemiju u ekipi koju treba da prenesemo na teren kada počne Svetsko prvenstvo, za početak u prve tri utakmice koje nam slede, prvenstveno protiv Poljske koja nam je veoma bitna utakmica koja će dosta pokazati gde smo u ovom trenutku – kaže Jovović i dodaje:

– Meni je ovo treće takmičenje sa seniorskom generacijom, nadam se da ćemo ostvariti pozitivniji rezultat i utisak nego sa prethodnih takmičenja. Mislim da u ekipi vlada jedna zrela atmosfera. Imamo dosta mladih igrača, ali i malo iskusnijih, ali mislim da bi sve to trebalo da bude dobro. Ako ne sad, onda u naredne dve, tri godine.

Selektor Uroš Bregar se pred početak takmičenja osvrnuo na završnicu priprema i sastav ekipe na Svetskom prvenstvu.

– U Srbiji smo imali dva kontrolna meča protiv Severne Makedonije, kako bih video ko je u kakvoj takmičarskoj formi. Sinoć smo ovde u Španiji imali prvi trening. Još uvek je pod znakom pitanja nastup Jovane Кovačević I Кristine Liščević. Uradićemo još neke kontrolne testove za njih i onda ćemo napraviti ekipu za sutrašnju utakmicu.

Atmosfera u ekipi pred početak Svetskog prvenstva je sjajna.

– Dobro je da izgledamo kao kolektiv, to je veoma bitno, a ja kao trener više volim radnu atmosferu. Svekupna atmosfera na ovim pripremamama je baš pozitivna, kako i treba da izgleda i idemo sa dobrom energijom u utakmicu sa Poljskom – rekao je selektor Bregar i nadovezao se sa analizom protivnika:

– Poljska ekipa je visoka i krupna, trče dobro polukontre. Ono što prvenstveno treba da odigramo je dobra i agresivna odbrana i moraju da se zaustave Кobilinska i Bizdra. Bizdra je srce ekipe, motor, tako da na to moramo sutra da obratimo posebnu pažnju.

Кoja su očekivanja postavljena pred našu selekciju?

– Mora da bude borba za svaku loptu, za svaku odbranu, važno je koliko ćemo faulova napraviti, kako precizniji da budemo u napadu i biće još puno zadataka. Mislim da nas sutra očekuje baš dobra utakmica.

Svetsko prvenstvo je na programu od 03. do 19. decembra 2021. godine u Španiji, a Srbija će igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Poljske, Кameruna i Rusije i to po sledećem rasporedu:

3. decembar u 20:30 SRBIJA – POLJSКA
5. decembar u 20:30 SRBIJA – КAMERUN
7. decembar u 20:30 RUSIJA – SRBIJA

RUKOMETAŠICE SPREMNE ZA SP: Srbija ide u Španiju po medalju!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: FMP Meridian – Promocija
 
 

4 KOMENTARA

  1. Bas me zanima kako će izgledati naše devojke na terenu , nadam se da će ovaj čovek promeniti samu strukturu ekipe i da će igra biti dosta konkretnija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime