Berlin: Da li Srbija može da ,,otkine” bod svetskom šampionu?

Srbija Rukomet

Možda bi posle utakmice u kojoj je Srbija onako nesrećno propustila da savlada Rusiju, trebalo reći ono čuveno ,,ko zna zašto je to dobro”, ali je već sledeći protivnik nko drugi nego svetski šampion Francuska.

Sa druge strane, možda činjenica da se meče sa Francuzima igra bez dana odmora, u određenom smislu bude Orlovima od pomoći. Manje vremena koje se potroši na razmišljanje o propuštenoj pobedi, može da se ispostavi kao korisno. Prva faza je tek počela tako da vremena za eventualno nadoknađivanje još ima.

Nenad Peruničić – nadimak i slava kao garancija autoriteta u nacionalnom timu 

Naravno, sada je prostor za gubitak bodova nešto manji, pogotovo u mečevima sa Brazilom i Korejom koji su ,,na papiru” označeni kao oni koji se moraju dobiti. Sve bi bilo daleko lakše da je savladana Rusija koja se smatra kao direktan konkurent za treće mesto, međutim, neiskustvo na takmičenjima kao što je Svetsko prvenstvo često se plaća previsokom cenom.

Ako postoji selekcija koja se na ovakvom takmičenju oseća kao kod kuće, onda je to Francuska. Razlog za to su četiri titule svetskog prvaka u prethodnoj dekadi. Od 2009. godine, Francuska nije bila najbolja samo u Španiji, gde su 2013. bili šesti. Dominaciju su dopunili i trofejima na šampionatima Evrope (2010, 2014) i olimpijskim igrama (2012).

Nema Nikole Karabatića, ali to ne znači da će Srbija imati olakšan zadatak

U Berlin su došli bez Nikole Karabatića, ali sa ekipom koja je zanmljiv spoj mladosti i iskustva. Najveći broj reprezentativaca igra u Francuskoj, samo jedan nosi dres Vesprema, a četvorica koji se nalaze u Španiji, nastupaju za Barselonu. Jedan od njih, Sedrik Soraindo je kapiten, a trener je nekadašnji član nacionalne selekcije Didije Dinar.

Grams i sedmerci spasili Rusiju, Srbija hrabro do boda u šok završnici! 

Srbija i Francuska se na svetskim prvenstvima nisu sastajale od 2001. godine. Šampionat se tada održao u Francuskoj, a Galski petlovi su šampioni postali po drugi put u svojoj istoriji. Sadašnji selektor Srbije Nenad Peruničić tada nije bio u sastavu, ali Dinar jeste.

Tu utakmicu, kao i sledećih pet koje su se igrale na šampionatima Evrope, u svoju korist je rešila Francuska. Štaviše, poslednje dve pobede Galskih petlova su bile veoma ubedljive. Protivnik Orlova je u prvom kolu pobedio Brazil rezultatom 24:22 i nije se predstavio u šampionskom izdanju. Bez obzira na to, svaki rezultat koji uključuje osvajanje bodova bi bio izuzetan uspeh srpskog tima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime