Bekamov Guild Esports prodao trostrukog Fortnite šampiona za 115,000 dolara

2
dejvid-bekam-guild-esports
Bekam u susret Svetskom prvenstvu! (FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Getty Images)

Guild Esports je šokirao Fortnite profesionalnu scenu sa transferom trostrukog Fortnite Champion Series (FNCS) šampiona Taija ”TaySon” Starčića.

Samo nekoliko dana pošto je osvojio svoju treću FNCS titulu, Guild je postigao dogovor da talentovanog Slovenca prodaju organizaciji sa Bliskog Istoka, Falcons Esports. TaySon je samo pet meseci igrao za Bekamovu organizaciju, a uspešnu karijeru će nastaviti u dresu novog tima.

Bliskoistočna organizacija je odrešila kesu i u proteklih nekoliko dana, pored TaySon-a, kupila i Francuza Aleksandrea ”Andilex” Kristofa. Slovenac će se tako pridružiti evropskoj Falcons Esports selekciji za koju će igrati i Leothecrack, Oskar ”Refsgaard” Dalgas Refsgaard i Andilex, pored njega.

Falcons Esports je najuspešnija ekipa iz bliskoistočnog regiona, ali se uglavnom takmiče na turnirima i protiv timova iz te regije.

Iako esports još nije došao do respektabilnog nivoa u ovom delu sveta, arapske organizacije žele da nedostatak talenata nadomeste visokim transferima.

Šeici su pronašli novu zanimaciju u koju žele da ulažu novac, a videćemo da li će ostaviti sličan trag u esportsu kao i u fudbalu.

Novac bi bio jedini razuman razlog zašto Guild Esports je spreman da se oprosti od jednog od najboljih Fortnite igrača na planeti, ali možda organizacija veruje da njihove druge Fortnite zvezde, Hen i JannisZ mogu da donesu dovoljno dobrih rezultata i uspeha na turnirima.

Baš kao što su to uradili na G2 Esports Get The Cash kupu. Zajedno sa Chapix-om, Guild Esports dvojac je uzeo 11,250 dolara na turniru ovog vikenda.

Meridian/RUR

Gambit je prva esports ekipa u 2021. godini koja je osvojila više od milion dolara

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MOMENTI ZA PAMĆENJE SA EVROPSKIH PRVENSTAVA | Meridian Sport TV

 

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime