POZNATO STANJE PLIVAČICE: Izveštaj lekara pozitivan, sledi odluka da li će se takmičiti

anita-plivanje
Anita se oporavlja (FOTO: Guliver Images)

Tokom takmičenja u sinhronom plivanju Anita Alvarez je izgubila svest i počela da tone. Njen trener Andrea je uskočila u bazen, zaronila i maltene sa dna kupališta izvukla onesvešćenu takmičarku.

Objasnila je i kako se to dogodilo.

– Uplašili smo se svi. Morala sam da uskočim u bazen, jer spasioci nisu reagovali. Kada sam videla da ne diše, baš sam se prestravila. Dobra vest je da je sada sve u redu i da se Anita dobro oseća – rekla je Andrea Fuentes za špansku “Marku”.

U izjavi za medije Andrea je otkrila sve posle detaljnog lekarskog pregleda.

– Anita je dobro – doktori su proverili sve vitalne pokazatelje i sve je u redu: puls, kiseonik, nivo šećera, krvni pritisak, sve je u redu. Ponekad zaboravimo da se to dešava u drugim sportovima visoke izdržljivosti. Maraton, biciklizam, kros… svi smo videli slike na kojima neki sportisti ne stignu do cilja, a drugi im pomažu da stignu tamo – rekla je i dodala:

– Naš sport se ne razlikuje od drugih, samo u bazenu, proguramo granice i ponekad ih pronađemo. Anita se sada oseća dobro, a doktori takođe kažu da je dobro. Sutra će se odmarati ceo dan i sa lekarom će odlučiti da li može da pliva finale slobodnog tima ili ne. Hvala vam na svim lepim željama za Anitu – pručila je Andrea Fuentes.

DRAMA U MAĐARSKOJ: Američka plivačica potonula, pa na kraju jedva preživela?! (FOTO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: ZVEZDA ODBRANILA TRIPLU KRUNU: FMP MERIDIAN – Crvena Zvezda (59:71) | Atmosfera i proslava titule

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime