On mrzi Juventus i želi da ga pobedi!

Da bi mrzeo Juventus, ne moraš da voliš Romu, ali se to nekako podrazumeva. Kažu da bi na ulicama Rima svaki zaustavljeni pristalica Vučice isto odgovorio na pitanje koji klub najviše mrzi. I redosled je isti – Lacio pa Juventus.

To ponekad ide toliko daleko da u Večnom gradu nemaju poštovanja ni za fudbalere Stare dame, osim ako se oni ne zovu Del Pjero, ili Bufon. Čak i neki fudbaleri Rome ne kriju da mrze Juventus. Rađa Naingolan je pre nekoliko meseci baš tako opisao svoje emocije prema Staroj dami.

Dve jake odbrane znače samo jedno – malo golova!

Da mu je nešto pomoglo i nije, ni njemu ni navijačima Rome. Juventus je prethodnu sezonu završio sa šestim uzastopnim Skudetom u rukama, a mnogi veruju da se i pored odavno ovako neizvesnog i uzbudljivog Kalča, Stara dama samo primirila i čeka da se konkurencija umori. Kao i mnogo puta ranije.

Roma se i ove sezone smatra ozbiljnim kandidatom za šampionsku titulu. Dolaskom Euzebija di Frančeska ambicije su ponovo potvrđene, ali je i napravljen zaokret u odnosu na način na koji je ekipu vodio njegov prethodnik Lućano Spaleti.

Zaokret u načinu igre

Elitna napadačka ekipa se pretvorila u istu takvu, ali na drugoj strani terena. Roma sada ima odbranu koja je primila najmanje golova od svih timova u Seriji A. Tim statusom se do sada uglavnom dičio Juventus, koji je takođe napravio zaokret, ali u suprotnom smeru.

Dibala, Iguain, Mandžukić i ostali su odgovorni za najbolji napadački učinak u dosadašnjem toku Kalča. Međutim, Stara dama se poslednjih nedelja vratila nekim starim navikama, pa na prethodnih sedam utakmica Bufon nije vadio loptu iz mreže! Poslata poruka znači samo jedno – Bjankoneri žele i sedmu titulu za redom.

Marek Hamšik, čirokana koja ne plaši decu

Pred subotnji okršaj u Torinu, Roma samo optički zaostaje tri boda pošto ima jednu utakmicu manje. Poraz u Kopa Italija od Torina će biti trenutno zaboravljen ako Di Frančesko smisli način da nadmudri Alegrija. Neće biti sve izgubljeno ni u suprotnom, ali će biti daleko teže.

Naingolan je prošle godine dao jedan gol Juventusu, ali je to bilo u Rimu. Belgijanac kaže da je i u dresu Kaljarija uvek ,,kidao” protiv Stare dame, a da o razlozima mržnje prema Belo-crnima ni ne razmišlja, samo zna da želi da ih pobedi.

Od njega se očekuje mnogo u Torinu, a on retko izneveri u velikim utakmicama!