Olimpijski komitet proglasio najbolje: Tijanin debi i Novakova sedma nagrada!

tijana-bošković-idealni-tim-olimpijske-igre
Tijana Bošković u idealnom timu Olimpijskih igara (FOTO: Takashi Aoyama/Getty Images)

Kao što je i red na kraju godine, sumirani su utisci iz prethodnih skoro 12 meseci. Sportska takmičenja za ovu sezonu blizu su završetka pa je akterima potrebno dodeliti nagrad eza ostvarene rezultate. Olimpijski komitet je nagradio najbolje, od trenera preko ekipa pa sve do pojedinaca.

Najviše pažnje izazovu upravo te nagrade za pojedince. Sportista godine je Novak Đoković, kom je ovo sedma ovakva nagrada. Najbolji srpski teniser se nakon manjeg pada u karijeri vratio u sam svetski vrh. Godinu je završio kao broj jedan a sve ukazuje da će dominirati i u narednim godinama.

OSVAJA LI NOVAK AUSTRALIJU?

Šest od svojih sedam nagrada Novak Đoković je osvojio od 2010. godine do danas. Njegovo prvo pojavljivanje među dobitnicima bilo je još 2007. godine, a od tada je nekoliko ljudi uspelo da mu parira. Čavić je bio dvostruki osvajač, Prlainović i Filipović su po jednom stizali do nagrade.

Novak Đoković se na tron vraća posle dve godine pauze. Upravo Filip Filipović, a godinu dana kasnije i kanu tandem, ’’otimali’’ su mu nagrade poslednjih godina. Prošlu sezonu obeležili su Zorić i Tomićević, kanuisti koji su podelili ovo laskavo priznanje.

Kod devojaka je situacija još zanimljivija. Nagradu je po prvi put dobila Tijana Bošković, korektor srpske reprezentacije. Olimpijski komitet je sa pravom nagradio njene fantastične nastupe na Svetskom prvenstvu u Japanu, gde je naš nacionalni tim stigao do zlata.

KLADI SE NA ODBOJKU!

Ona će na tronu naslediti Milicu Mandić. Što se tiče tekvondoa, nagradu je osvajala i Tijana Bogdanović, a pre nje su to činile Ivana Španović i Nikolina Moldovan. Mandić i Španović imaju po dve nagrade, a Bošković je prva odbojkašica nakon Brakočević, koja je nagradu osvojila 2011. godine.

Ženska odbojkaška reprezentacija je nakon odličnih partija u Japanu osvojila još neke nagrade. Najbolji ženski tim su upravo one, šampionke sveta, dok je najbolji trener za prethodnu godinu Zoran Terzić, selektor tog tima.

Navikli smo da vaterpolisti budu najbolja muška ekipa, ali je Olimpijski komitet ovog puta drugačije razmišljao. Reprezentacije Srbije u basketu 3×3 stigla je do priznanja za neverovatnu sezonu. Ti momci osvajaju sve što se može osvojiti a i na Olimpijskim igrama očekujemo medalju od njih!

KO OSVAJA NAJVIŠE MEDALJA NA ZOI?

Od koga još očekujemo medalje? Od onih najmlađih. Najmlađa nagrada Olimpijskog komiteta je za mladog sportistu godine i nije podeljena na polove. Ove godine osvojila ju je Nadica Božanić, devojka koja se bavi tekvondom. Prošle godine je Tijana Bošković osvojila ovo priznanje, a svi dosadašnji osvajači su uspeli da naprave dobre karijere.

Što se tiče dosadašnjih rekordera, najviše priznanja imaju vaterpolisti. Momci iz bazena su čak 13 puta bili najbolja reprezentacija Srbije. Prate ih odbojkašice sa 9 nagrada, Novak Đoković ima 7, a Jasna Šekarić 6. Olimpijski komitet je nagrade počeo da deli 1994. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime