NAJVEĆE OKUPLJANJE OLIMPIJACA PRE ODLASKA U TOKIO: Koga će Milica Mandić izabrati za nosioca zastave?

olimpijski komitet srbije-olimpijske igre-milica mandić
Olimpijci su se okupili sa Milicom Mandić (FOTO: OKS)

OTP Banka Srbija i Olimpijski komitet Srbije organizovali su danas u bašti Olimpijske kuće u Beogradu „Druženje sa olimpijcima“, događaj na kojem su predstavnici medija imali priliku da razgovaraju sa čak 15 olimpijaca koji će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sa predstavnicima medija svoja očekivanja pred najveću svetsku smotru vrhunskih sportista podelili su Milica Mandić, Tijana Bogdanović, Dušan Mandić, Filip Filipović, Tijana Bošković, Jasmina Milovanović, Sanja Vukašinović), Aleksandar Kukolj, Marica Perišić, Milica Nikolić, Anja Obradović, Bojan Zdelar, Marko Jevtović, Velimir Stjepanović i Mate Nemeš.

Ovo je ujedno bilo i poslednje veliko okupljanje olimpijaca pre odlaska u Japan, kojem je prisustvovalo 15 sportista iz raznih disciplina.

Ovogodišnje Igre predstavljaju pete u nizu na kojima naši takmičari uz sebe imaju vernog partnera, OTP banku, čija podrška predstavlja najduže sponzorstvo u istoriji srpskog sporta.

Pored tima u celini, OTP banka je u poslednja tri olimpijska ciklusa, tokom godine održavanja letnjih Igara dodatno podržavala i pojedinačne sportiste.

U Londonu 2012. godine to su bili strelkinja Ivana Maksimović, koja je osvojila 100. medalju za našu zemlju, skakačica u dalj Ivana Španović, veslači Nikola Stojić i Jovan Popović, a na igrama u Rio de Žaneiru plivačica Anja Crevar, strelkinja Andrea Arsović, vaterpolista Slobodan Nikić te kajakaši Marko Novaković i Nebojša Grujić.

olimpijski komitet srbije-prije-olimpijske igre
Olimpijsci su se okupili u svojoj kui (FOTO: OKS)

Crevar će ovaj vid podrške imati i na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, zajedno sa reprezentativkom u tekvondu Tijanom Bogdanović, kajakašicom Milicom Starović, džudistom Nemanjom Majdovom i vaterpolistom Dušanom Mandićem.

Prvi potpredsednik OKS Žarko Zečević izrazio je zahvalnost OTP Banci na dugogodišnjoj podršci.

– Poželeo bih dobrodošlicu našim partnerima iz OTP Banke i predstavnicima medija u domu Olimpijskog komiteta Srbije. Našim olimpijcima ne mogu da poželim dobrodošlicu, jer ovo je njihova kuća, divno je videti ih u velikom broju danas. Naše partnerstvo sa OTP Bankom traje još od Igara u Atini 2004. godine i ta saradnja je rekao bih, ne primer dobre, već odlične prakse i ponosni smo na odnos koji smo godinama gradili. Perfektna organizacija današnjeg zajedničkog događaja jedan je od primera sinergije – rekao je Zečević.

Milica Mandić, osvajačica zlatne medalje na Igrama u Londonu 2012. godine i predsednica Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije pozdravila je sve prisutne i otkrila interesantan detalj koji će obeležiti ceremoniju otvaranja Igara u Tokiju.

– Olimpijske igre su sve bliže i drago mi je da se broj sportista koji će učestvovati pod zastavom Srbije povećava iz dana u dan. U cilju unapređenja rodne ravnopravnosti na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara prvi put u istoriji zastavu svake zemlje nosiće sportistkinja i sportista – rekla je Mandićeva i dodala:

– Kao predsednica Sportske komisije OKS imaću tu čast da sa ostalim članovima komisije predložim Izvršnom odboru OKS ko će biti predstavnik i predstavnica Srbije koji će nositi zastavu naše divne zemlje na ceremoniji otvaranja. Izbor sportistkinje i sportiste koji će imati tu čast zavisi naravno od toga ko će biti u Tokiju na dan ceremonije, kao i od rasporeda takmičenja narednog dana, te Vas molim da budete strpljivi što se tiče te informacije – rekla je Milica Mandić.

SAMO U MERIDIANU: Za vrelo sportsko leto stiže sjajan bonus!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Jovan Damjanović: Srpskom fudbalu nedostaje sistem! | SPORT FOKUS EP08

 

2 KOMENTARA

  1. Bice ove godine bogat program i puno ucesnika iz Srbije u raznim disciplinama na OI. Sigurno ce se vratiti i sa nekom medaljom,nije bitno koji sjaj ce imati….

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime