Datum Letnjih Olimpijskih igara odavno je poznat, ali se i dalje polemiše da li će se na leto 2021. godine takmičiti u Tokiju.

Međunarodni olimpijski komitet je optimističan, iako na poslednjem zasedanju Upravnog odbora čiji je cilj bio razrešenje situacije, odluka nije doneta.

Stanje sa korona virusom u Japanu nije na nivou drugih zemalja, ali postoji strah da se ipak virus ne proširi.

-Optimisti smo – broj dnevnih slučajeva koronavirusa u Japanu biće mnogo niži u vreme održavanja igara nego tokom ovih mračnih meseci, a rizik od prenošenja biće drastično umanjen. Takođe imamo poverenja u sistem testiranja, koji će omogućiti bezbedno održavanje Igara-, navodi se u saoštenju Međunarodnog paraolimpijskog komiteta.

Kako piše BBC, vakcina je ključna za održavanje Igara, iako se mnogi učesnici neće vakcinisati. MOK i MPK su naveli da sportisti ne spadaju u rizične grupe, te da ne trebaju biti na listi prioriteta.

Insistiranje da se Igre održe treba videti i u tome da su tri četvrtine prihoda MOK-a od TV prava, te u tome i leži izjavu predsednika Komiteta Tomasa Baha, koji uverava medije da nema opasnosti da se Igre ne održe.

Italijani izbegli “ruski” scenario

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Bogdan Obradović: Novak je najbolji zato što se brzo adaptira | MOJ UGAO #09

2 KOMENTARA

  1. Ja kao veliki ljubitelj sporta iskreno se nadam.da ce se Olimpijske igre odrzati.Mislim da sport kao i sve ne bi smelo toliko da trpi zbog svega sto se desava u svetu.

  2. Sve su glasniji japanci u negodovanju OI, tako da može vrlo lako da se desi da se opet otkažu a i sutuacija oko korone govori u prilog tome.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime