„Olimpijske igre će biti dokaz pobede protiv korone“

olimpijske-igre-seul-pjongjang
Olimpijske igre spajaju Seul i Pjongjang (FOTO: Stanislav Kogiku/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Napravljen je presedan kada su odložene Olimpijske igre. Sumnja se i u novi datum, zakazan za leto 2021., ali japanski premijer Jošihide Suga obećao je da će se ove godine velika sporta održati u Tokiju.

Suga je obećao da će kontrolisati pandemiju korona virusa i u dogovoru sa Parlamentom ove države odlučeno da vlada uvede promenu zakona, kako mi mere protiv koronavirusa postale izvršive uz kazne.

-Da bih vratio osećaj sigurnosti staviću pod kontrolu korona virus, koji besni širom sveta i koji sada pogađa Japan. Stajaću u prvim redovima bitke-, naveo je Suga.

Situacija sa virosom od početka je bila pod kontrolom u Japanu, ali u proteklih nekoliko nedelja ta slika se promenila, a u nedavnoj anketi u medijima, oko 80 odsto javnosti u Japanu nije za održavanje Olimpijskih igara.

-Uspostavićemo pune mere protiv zaraze i nastavićemo odlučno sa pripremama, kako bismo organizovali Igre koje mogu pružiti nadu i hrabrost celom svetu-, dodao je premijer.

Suga smatra da će održavanje Olimpijskih igara biti “dokaz pobede protiv korone virusa“, ali i da je vakcina ključna u toj borbi.

Hoće li Olimpijske igre ponovo biti odložene?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Košarkaški kviz | EUROLEAGUE #02 | Testiraj znanje! POGODI KOŠARKAŠA

4 KOMENTARA

  1. Čisto sumnjam da će se odrzati OI tako lako , ali da preteruju sa virusom svakako preteruju , ako do sad nismo prevazišli to nećemo još dugoooo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime