Olimpijske igre: Hokej gotov sa iznenađenjima, Rusija uzima zlato?

GANGNEUNG, SOUTH KOREA - FEBRUARY 23: Vasili Koshechkin #83 of Olympic Athlete from Russia celebrates with teammates after defeating the Czech Republic 3-0 during the Men's Play-offs Semifinals on day fourteen of the PyeongChang 2018 Winter Olympic Games at Gangneung Hockey Centre on February 23, 2018 in Gangneung, South Korea. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images)

Olimpijske igre će se završiti na način koji je malo ko očekivao barem kada je u pitanju hokej na ledu, pošto će se u finalu turnira sastati Rusija i Nemačka.

Rusija je poslednji put osvojila zlatnu medalju 1992. godine kada su se Olimpijske igre održale u Albertvilu u Francuskoj. Pod nazivom Zajednica nezavisnih država, Rusi su prvi učestvovali na najvećoj smotri zimskih sportova. U finalu su se sastali sa Kanadom koju su pobedili sa 3:1.

Marit Bjergen: Medalje koje su gotovo uvek zlatne!

Rusija je nasledila sedam zlatnih medalja od Sovjetskog Saveza

Prethodno je Sovjetski Savez bio najbolji na sedam od devet turnira održanih od 1956. godine! Posle Albertvila Rusija je bila finalista samo još 1998. godine kada su Olimpijske igre organizovane u Naganu. Poražena je od Češke što je ovoj selekciji prvo i jedino zlatno odličje do sada.

Rusija je u Pjong Čang došla sa veoma jakim sastavom koji predvode NHL zvezde Ilja Kovalčuk i Pavel Datsjuk. Posle uvodnog poraza od Slovačke, sva četiri sledeeća rivala su bačena na kolena ukupnim rezultatom 21:3. U polufinalu je savladana Češka sa 3:0, a Rusija je opravdala ulogu najvećeg favorita.

Inače, mnoge selekcije su došle bez NHL igrača po prvi put posle 24 godine.

Najuspešnije Olimpijske igre za Nemačku do sada!

Nemačka je na Olimpijske igre došla sa namerom da prođe grupu, a kući će se vratiti sa najmanje srebrnim odličjem! Ova zemlja nikada ranije nije bila akter finalne utakmice na olimpijskom turniru. Štaviše, Panceri su bili treći davne 1932. u Lejk Plesidu, da bi 44 godine kasnije Zapadna Nemačka ponovila isti rezultat.

Nezamislivih 5 učesnika na ZOI 2018!

Nemačka je u četvrtfinalu nadigrala Švedsku, a u polufinalu Kanadu, ekipe koje spadaju u olimpijske šampione! Niko u redovima Pancera nema iluziju oko toga ko je favorit, ali i u hokeju se dešavaju iznenađenja kao i drugim sportovima.

Kvota osam na Nemačku? Veoma primamljivo!

Koja će se od dve selekcije naći na najvišem stepeniku pobedničkog postolja?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime