Godinama unazad, ugled i značaj legendarnog OFK Beograda se urušavaju. Klub koji je u prošlom veku predstavljao sinonim za gospodu i romantiku, sada propada zajedno sa Omladinskim stadionom.

Poslednje utakmice u najeelitnijoj srpskoj ligi odigrali su na proleće 2016. godine. Pre jedne decenije igrali su na svom stadionu evropska takmičenja. Sada je stadion na Staroj Karaburmi oronuo, a klub u trećoj ligi, a nije daleko ni ispadanje u Beogradsku zonu.

Sadašnji predsednik četvorostrukog osvajača Kupa SFR Jugoslavije, Nino Došen Majkić, javno je izneo informacije u kakvom se stanju klub nalazi.

Prenosimo njegovo obraćanje.

„Od aprila 2009. godine, kada je istekao petnaestogodišnji ugovor sa gradom o „besplatnom korišćenju stadiona i pratećih objekata”, klub je postao „padobranac“ na sopstvenom bunjištu na kome je od 1957. godine, dakle čitave 63 godine. Podsetiću samo na jedan događaj kao posledicu navedenog. Klub je imao sredstva da postavi reflektore, krenuli su radovi bez saglasnosti grada, inspekcija je to stopirala, protiv odgovornih iz kluba su podnete krivične prijave, a kao epilog imamo zapadnu tribinu koja zbog započetih radova „tone“, a severna tribina ima iskopan kanal kojim je podeljena na dva dela. Dakle, obe tribine su van upotrebe! Na ogromne račune za struju uticala su dodatno dva faktora – toplane koje su pre 3 godine obustavile daljinsko grejanje zbog ogromnog duga (pa se za grejanje koristi struja), kao i lokali, objekti, stanovi i pojedine članice sportskog društva, koji struju koriste na račun kluba.

Za apartmane, koji su u vlasništvu kluba, u sredu je kompletirana dokumentacija za vraćanje brojila i struje, te se očekuje priključenje početkom sledeće nedelje. Po pitanju stadiona, potrebna je saglasnost grada. Tu smo se našli u lavirintu problema.

Današnji sastanak generalnog sekretara, Zdravka Jokića, sa predsednikom Skupštine grada, Nikolom Nikodijevićem, iskorišćen je da se upozna sa problemima sa kojima je klub suočen. Ispoljio je veliko razumevanje za probleme kluba, kontaktirao nadležni sekretarijat za imovinske odnose, obećavši odgovor i rešenje grada početkom sledeće nedelje. Takođe, o navedenim problemima, obavešteni su predsednici FSS-a i FSB-a. Kao pomoć, sa svoje strane, omogućili su besplatno korišćenje fudbalskih terena na Adi, na čemu smo im veoma zahvalni.

Na kraju, posebno se zahvaljujemo igračima svih selekcija, trenerima, medicinskom osoblju i članovima radne zajednice na ispoljenom razumevanju za rad u vanrednim okolnostima. Nino Došen Majkić, predsednik UO”.

OFK samo je jedan u nizu velikana koji se nalazi u teškoj situaciji i gotovo na marginama, a nekada je njima rukovodio Ljubiša Samardžić i bili su ekipa koju poštujete i pratite sa uživanjem.

NEZAUSTAVLJIVA! Ekipa Mladosti ostvarila još jednu pobedu u nizu u KLS-u

OBAVEZNO POGLEDAJTE: SAVO MILOŠEVIĆ | Priče iz kraja #10 | Meridian Sport TV

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime