Odgovor na pitanje koliko puta Denver nije prošao dalje kada je gubio 2:1 je – previše!

Nikola Jokic Kosarka, Srbija - Nemacka, kvalifikacije za svetsko prvenstvo, Novi Sad, SPENS, 2.7.1018. Jul 2. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Majkl Meloun će morati da pronađe neka rešenja izvan početne petorke, jer će Denver biti u ozbiljnim problemima ako ne povrati prednost domaćeg parketa koju je izgubio još u prvom okršaju sa San Antoniom.

Posle poraza od 118:108 u trećoj utakmici, vrh planine koja se nadnela iznad kanjona Kolorada je još dalji. Četvrti meč se igra samo dva dana kasnije pošto su Grumenovi izgubili po četrnaesti uzastopni put u San Antoniju, što je kratak rok u kojem Meloun treba da pronađe šta zapravo škripi u njegovom sastavu. Malo je verovatno da nije uočio da je veći deo problema u igri dvojice važnih košarkaša koji ne mogu da uhvate pravi ritam.

Da su Džamal Marej i Vil Barton bili u ovakvom izdanju u ligaškom delu ove, ali i prethodne sezone, sigurno ne bi stajali na centru terena na početku utakmice. Njihov ofanzivni doprinos je ponovo izostao, a i ponovo je išao u paketu sa lošom odbranom. Marej i po treći put nije uspeo da izađe na kraj sa Derikom Vajtom, inače rođenom u Denveru, koji je sa trideset i šest poena i po pet skskova i asistencija zasenio glavne zvezde Teksašana Oldridža i Derozana.

ODLIČNI JOKIĆ I BOBI: Pop ume s Denverom, Fila vratila brejk

Ni Gari Heris nije uspeo da dostigne svoj nivo pre problema sa povredama koje je iskusio ove sezone. Nikola Jokić i Pol Milsap su jedini iz prve psotave koji su bili uključni kako treba, a njima su se pridružili Malik Bizli i Tori Kreg. Takva situacija je potrajala manje-više tokom cele utakmice, a Denver je nekoliko puta tokom druge i treće četvrtine uspevao da stigne i prestigne domaćina. U četvrtoj je San Antonio ipak uspevao da izgradi osetniju prednost koju je bez većih problema održao do kraja utakmice.

Denver mora da ima više od dvojice razigranih košarkaša

Ekipa koju vodi Greg Popovič ne može da bude nadigrana samo sa dvojicom košarkaša, koji pritom nemaju pomoć od ostalih, ili ona kasno stigne u vidu košarkaša koji u igru ulaze sa klupe. Jokić i Milsap za sada nisu dovoljni, to se videlo u porazima i videlo se u jedinoj pobedi. Nešto mora da se popravlja, a to je već trebalo da oseti Vil Barton.

Košarkaši Denvera čak i slobodna bacanja ne izvode dovoljno precizno – u poslednjoj utakmici su pogodili samo 53%. Možda je u pitanju osetljivije suđenje gostujućim košarkašima, a možda i pre plej-ofa spominjana činjenica o nedostajućem iskustvu u doigravanju. Šta god da je, mora da se reši pre nego što bude prekasno.

Kako protiv Popoviča i domaćeg terena: Denver traži način za pobedu u San Antoniju

Nije odbrana u celosti bila loša, ali je potrebno da bude na nivou tokom cele utakmice. Do sada je uvek ostajao barem jedan razigrani košarkaš San Antonija koji je nezaustavljiv kada onaj drugi bude sačuvan. Glavni teret su periodično snosili sjani Vajt, zatim Oldridž i Derozan. Stabilnost u šutu je takođe stvar koju koju Grumenovi moraju da povrate, ili im se smeši situacija koja je u NBA teško nadoknadiva, a to je 1:3 u seriji.

Denver ima dosta razloga da bude zabrinut i istorijski gledano. Pored toga što je od San Antonija skoro po pravilu ispadao, od početka novog veka Grumenovi su sedam puta bili u situaciji da gube sa 2:1 posle treće utakmice. Svaki put su ispali.

1 KOMENTAR

  1. Faisalabad is one of the biggest cities in Pakistan and the hub of the textile industry. It is widely acknowledged as the Manchester of Pakistan due to its large industrial role. The quality of the fabrics produced in this city has no parallel. In fact, the fabric is something of a specialty of Faisalabad. Many people from all over the country flock to this city for a spot of cloth shopping. We aim to provide you all of the best of Faisalabad at our store.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime