Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač zahvalio se igračima što su mu omogućili zlatnu medalju i Balkon.

Nekadašnji reprezentativac nizao je uspehe kao igrač, a sada i kao trener. Izlazak na ispred Skupštine nije mu stran, odnosno:

Divno je izaći pred ovoliko ljudi. Preplavljen sam emocijama. Nekada davno to sam doživeo sa druge strane, ispred Narodne skupštine, ali sam malo i zaboravio na taj osećaj.

Hvala ovim divnim momcima koji su omogućili da opet bude ovako visko. I što su mi omogućili da imam ovu divnu medaljurekao je Kovač za Meridian sport.

Odbojkaškoj Srbiji nije moglo da se dogodi ništa bolje od Bobe Kovača. Tako svoj, a tako jednostavan. Pokazao je opuštenost i ležernost kada im je mesto, na terenu se znali uvek ko, šta i zašto radi. Smiren i staložen, a spreman i za šalu. Priča bez ikakvih izlizanih fraza, odličan je psiholog jer je pronašao “žicu” svakom od igrača.

Boba Kovač onomad nije opsovao u TV prenosu. Čuli ste nešto što čujete svaki dan, i niko ne kaže da je psovanje dobro, odobravajuće, samo što se svima omakne. I to je Boba Kovač, i Marko Podraščanin kako je priznao, i manje-više svako od nas. Hajde da Bobu pamtimo po zlatu i čudu, gafovi mogu samo da ukrase uspeh.

Preuzeo je reprezentaciju u delikatnom trenutku, posle neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Za nesto više od mesec dana uspeo je da odvede Srbiju na krov Evrope.

Posle osvajanja zlata u Parizu, istakao je da nije napravio nikakvo čudo, ali je doneo nešto novo.

Nešto malo drugacije, drugačiji odnos. Mislim da je možda bilo malo više osmeha na licima igrača. Rekao sam da nisam neki mađioničar i da nisam izmislilo nešto, ali bilo je dosta discipline.

Toliko blokova na svakoj utakmici, toliko dobrih servisa, odbrana… Mislim da sam to doneo reprezentaciji, jer je to moj način rada i stil igre koji igraju moje ekipe.

Ispalo je sve super, sve sve desilo u kratkom periodu od 15 popodnevnih treninga, igrači su sve to prihvatili. Nekada je bilo dobro, nekada malo slabije. Prvenstvo traje 20 dana i nije lako dati 100 odsto svaki dan – objasnio je Kovač.

Ono što je billo uočljivo tokom EP jeste da je selektor svaki poen emotivno proživljavao. Gotovo da je stalno pored terena prilikom servisa stajao u stav, u skladu sa pozicijom na kojoj je igrao.

Lakše je biti igrač nego trener. Ti kao trener moraš da brineš o svakom igraču, o svim drugim stvarima. “Razbili” su me na ovom prvenstvu sa pitanjima kada će ručak, sastanak, kada je tehnički sastanak sa skautima…

Dobro smo odradili taj posao. Palo je teško u smislu da nisam imao trenutak kad ću da odem na spavanje. Imali smo mnogo neprospavanih noći i stručni štab i skauti zbog toga kako da pročitamo protivnika, a videli ste da smo to dobro radili.

Hvala stafu na odličnom poslu, kondicionim trenerima koji su ekipu pripremili fenomenalno gde smo pete setove igrali kao da su prvi.

ODLIČAN – 5 Odbojkaši(ce) za istoriju, za Srbiju i u inat dušmanima

Zlatni odbojkaši Srbije pridružili su se odbojkašicama, koje su takođe šampionke Evrope. Takav uspeh ženska i muška selekcija su ostavrile i 2011. godine, i jedine su uspele da ga ponove.

To samo govori o tome koliko je Srbija dobra u odbojci i koliko ima potencijala. Mislim da svi treba da razmišljaju mnogo više o odbojci nego što se to radilo do sada.

Odbojkaše u januaru očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Moramo da verujemo u svoje kvalitete, a ja verujem totalno u njih. Nadam se da ću na sledećem takmičenju da im ulijem to samopouzdanje koje potrebno da ponove ovako dobre igre za plasman u Tokio 2020.zaključio je Kovač.

PREKO TRNJA DO TOKIJA Poznati rivali odbojkaša na putu do OI 2020

Zlatni odbojkasi | Atanasijević, Kovač, Podraščanin: Psovke i inat u genima, bezobrazno su nas krali

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime