Odbojkaški savez Srbije obratio se saopštenjem povodom izjave predsednika OK Vizura Zorana Radojičića.

Radojičić je veoma nezadovoljan rukovođenjem OSS-a, misli da nije dobro da neki klubovi budu favorizovani, a da prema nekima ima maćehinski odnos.

Sve to OSS demantuje u saopštenju koje prenosimo u celosti.

-Neistinite i zlonamerne su tvrdnje predsednika Vizure da mu je uskraćen novčani iznos osvojen u Ligi šampiona. U Odbojkaškom savezu Srbije postoji dokumentacija koja je prezentovana predsedniku Vizure, po kojoj je dobio sav preostali novčani iznos posle odbijanja svote za kotizaciju, licenciranje, takse i osiguranje, koje je Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji platio OSS na početku takmičenja.

-CEV komunicira isključivo sa nacionalnim federacijama, pa je to uobičajen način plaćanja obaveza, odnosno nagrada.

-U Superligi 2019/2020. u obe konkurencije odigrana su ukupno 23 kola, 18 kola u regularnom delu takmičenja, kao i još 5 kola u mini ligi za prvaka. Drsko i bezobrazno je izjavljivati da je do kraja lige ostalo da se odigra još 18 kola, kada je prvenstvo prekinuto 5 kola pre kraja mini lige za prvaka.

-Proglašeni prvaci u obe konkurencije su tokom većeg dela takmičenja bili na prvom mestu na tabeli, a odluka IO OSS je doneta nakon konsultacija sa klubovima, pri čemu je OK Vizura podržala predlog o završetku takmičenja.

-U Evropi su takmičenja u dvoranskim sportovima prekinuta i nisu nastavljena, osim u Španiji i Nemačkoj i to u košarci, tako da je i to još jedna u nizu neistinitih tvdrnji predsednika OK Vizura.

-Zbog dugogodišnje prakse Svetske odbojkaške federacije, FIVB, i Evropske odbojkaške konfederacije, CEV, da se tokom godine igra više međunarodnih takmičenja, igračice i igrači svih uzrasta rastu kroz reprezentativne nastupe, pa se ne retko dešava da odigraju više utakmica i imaju više treninga u reprezentativnim selekcijama, nego u klubovima.

-Istine radi, prilikom prelaska Tijane Bošković iz OSBIH u OSS, novčanu naknadu Svetskoj odbojkaškoj federaciji je platio OSS, a ne OK Vizura.

-Kalendar takmičenja OSS uslovljen je kalendarima FIVB i CEV, pa zbog toga postoje okviri kada lige moraju da počnu i kada da se završe, što bi neko ko je 20 godina predsednik odbojkaškog kluba morao da zna.

-Odakle mišljenje da OSS vode najgori ljudi, ako se zna da je Zoran Gajić, olimpijski šampion, svetski vicešampion i evropski prvak sa našom reprezentacijom, a uz to i svetski klupski šampion, da su ženska i muška seniorska reprezentacija Srbije aktuelni prvaci Evrope, seniorke uz to i svetske šampionke i olimpijske vicešampionke. Kako je moguće da se sa najgorim ljudima i takvom organizacijom stiže do takvih rezultata?

-Banka Poštanska štedionica je generalni sponzor Odbojkaškog saveza Srbije, a ti najgori rukovodioci Saveza su se odrekli dela sponzorstva i preusmerili ga ka klubovima, koji su oslobođeni plaćanja sudijskih troškova, postavljanja Gerflora, a uz to dobijaju na poklon i odbojkaške lopte.

-OK Vizura je od OSS dobila na poklon podlogu Gerflor, na kojoj je predsednik Vizure sedeo kada je iznosio netačne informacije.

-Na kraju, prvi put u istoriji odbojke, OSS je obezbedio učešće srpskih klubova u Evropskim takmičenjima, uz sve pokrivene troškove. Kompletnu ponuđenu pomoć države OSS je usmerio ka srpskim klubovima, učesnicima Evrokupova.

-Ako je i od najgorih rukovodilaca Saveza, mnogo je – piše u saopštenju OSS-a.

Ivana pauzira dva meseca: Pod znakom pitanja nastup u Dijamantskoj ligi!

OBAVEZNO POGLEDATI: MERIDIAN PRIKUPIO 2 MILIONA ZA MALU SOFIJU

5 KOMENTARA

  1. toga ima svuda,i ne samo u odbojci nego u svim poljima sportskog karaktera,tako da verujem da je istina sto su izneli iz Vizure

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime