Od tolikog terena, gde baš u njega? Golman Sampdorije pokrenuo Kaljari, Farijas strelac leđima!

Kaljari

Neverovatna scena ovoga puta stiže nam sa Apenina. Prvi meč 16. kola italijanske Serije A doneo je uzbudljiv susret u kojem je Kaljari dočekao Sampdoriju, ali čitav susret biće upamćen po detalju iz 56. minuta!

Naime, pri rezultatu 2:0 za goste, golman Sampdorije je omogućio Kaljariju da se vrati u život. Doduše, ne toliko namerno, ali čitava situacija bila je itekako komična. Kod jedne bezazlene povratne lopte za čuvara mreže Emilijana Vivijana, Dijego Farijas je istrčao u presing pokušavajući da bar malo omete rivala.

Vivijano nije želeo da mnogo mudruje pa se odmah odlučio na ispucavanje lopte, ali je to izveo poprilično (ne)precizno. I suviše, rekli bismo, pošto je njegov udarac pogodio upravo Farijasa i to u leđa, da bi se lopta potom otkotrljala u gol Sampdorije!

Bio je to verovatno i preloman trenutak u meču. Da je 2:0 najopasniji rezultat čuli smo nebrojeno puta, a samo četiri minuta nakon nesrećno primljenog gola, Sampdorija je ponovo kapitulirala.

Golčina Džermejna Defoa itekako nas je podsetila na Marka van Bastena!

Leonardo Pavoleti je tada bio strelac, poravnavši rezultat na 30 minuta do kraja susreta. Golova više nije bilo, pa je tako Fabio Kvaljarela ostao bez epiteta junaka meča. Italijan je u prvom poluvremenu postigao dva gola u razmaku od sedam minuta, dajući ranu prednost Sampi.

Gaston Ramirez mu je omogućio oba pogotka asistencijama, ali njihov saigrač Vivijano će ipak biti glavna „zvezda“ u medijima narednih dana.

Đenovljani tako dolaze do samo jednog boda i trenutno ih imaju 27 na svom kontu iz 15 mečeva, dok je Kaljari osvojio 17 bodova na 16 mečeva.