Obeležila je 2018, ali Simona Halep želi na isti način da započne i sledeću godinu

Simona Halep nastupaće na turniru u Palermu kojim će se tenis vratiti na terene posle više od četiri meseca (PHOTO: Elsa/Getty Images)

Prethodne dve sezone u ženskom tenisu su imale više sličnosti nego razlika, a jedna od teniserki koja je istovremeno doprinela i jednoj i drugoj stvari je rumunska teniserka Simona Halep.

Kao jednoj od najkonstantnijih na WTA sceni, i učesnici brojnih mečeva koji su obeležili prošlu godinu, taj period će joj iz dva razloga ostati kao jedna od najlepših u karijeri. Pobedivši na Rolan Garosu Simona Halep je osvojila prvi Grend slem trofej, a uspešno je sačuvala prvo mesto na listi najboljih teniserki, na kom je i započela 2018. godinu. Ono po čemu je završena sezona slična onoj u 2017. godini je to što je i u ovoj bilo teniserki koje su po prvi put podigle pehar na jednom od četiri najveća turnira. Rumunka je to učinila u Parizu, Karolina Voznijacki u Melburnu, a kao šlag na torti je došla veličanstvena pobeda Naomi Osake u Njujorku. To je ujedno i prvi takav slučaj u otkako se teniski sport potpuno profesionalizovao.

Simona Halep – pobednica koja ume da gubi 

Prošle godine su isti podvig učinile Jelena Ostapenko (Pariz) i Sloun Stivens (Njujork), ponovivši 2016 kada su prve trofeje osvojile Anđelik Kerber i Garbinje Muguruza.

Simona Halep je zanimljiva mešavina teniserke koja ima konstantne rezultate i teniserke koja ume da upropasti već dobijen meč. Talenat i radna etika su joj na veoma visokom nivou zbog čega su joj prvi Grend slem predviđali i ranije nego što ga je osvojila. Pored redovnog osvajanja velikih tuirnira i učešća u finalima, kočnica joj je bilo to što ponekad bez vidljivog razlog izgubi važan meč u kome ima veliku prednost.

Simona Halep ima ambicije da karijeru obogati još nekim Grend slemom

Dve godine za redom na prvom mestu su za nju veliki uspeh, a pobedom na Rolan Garosu je skinula veliki teret sa leđa. Međutim, manji pritisak nije doneo i očekivane rezultate na Vimbldonu gde je ispala u trećem kolu, a pogotovo ne u Njujorku, gde je izgubila već u prvom. Sa dvadeset sedam godina, Halep ima još vremena da osvoji još neki Grend slem, a nova sezona bi mogla da bude i nova potvrda njenih vrednosti. Sa pojavom novih maldih snaga u ženskom tenisu u vidu Osake, Sabalenke, Kasatkine i uz prisustvo nekih proverenih šampionki, Rumunka će imati dovoljno razloga da testira svoje takmičarske ambicije, koje nikada nisu ni bile dovođene u pitanje.

Simona Halep – šampionski štof je spreman za šampionsko odelo! 

U 2018 je nastupila na sedamnaest turnira (tri titule), a zbog povrede leđa se povukla sa poslednjeg u Pekingu. Budući da je još u oktobru osigurala prvo mesto na listi najboljih, odluka o nešto dužem odmoru bi trebalo da pokaže rezultate na početku nove sezone. Simona Halep prvi turnir igra u Sidneju, što će joj biti priprema za Otvoreno prvenstvo Australije koje je na rasporedu svega sedam dana kasnije.

Rumunka nikada nije pobedila u Sidneju, a u Melburnu brani bodove iz prošlogodišnjeg finala, gde je u izvanrednom meču izgubila od Karoline Voznijacki.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime