Novosađanin na jugu, hoće li se Pavkov vraćati u Beograd?

Milan Pavkov je dobar fudbaler. Nije najbolji napadač u ligi, mada trenutno drži prvo mesto na listi strelaca, ali svakom timu u domaćem prvenstvu može da donese kvalitet.

Milan Pavkov je dobar fudbaler. Nije najbolji napadač u ligi, mada trenutno drži prvo mesto na listi strelaca, ali svakom timu u domaćem prvenstvu može da donese kvalitet. Ima nekoliko karakteristika koje su na odličnom nivou. Trenutno trese mreže u dresu Radničkog, gde ga je pozajmica Crvena zvezda. Rođen je u Novom Sadu 1994. godine ali je za razliku od ostalih igrača sa tog područja do dresa Vojvodine stigao zaobilaznim putem. Novosadski crveno-beli su poznati po dobroj omladinskoj školi a Pavkov nije prošao kroz nju. On je karijeru gradio u nekoliko niželigaša iz Vojvodine sve do leta 2015. Tada je prošao probu tokom letnjih priprema i potpisao ugovor koji je raskinut već sledećeg leta. Odigrao je trinaest mečeva u ligi, nije postigao nijedan gol i spremio se za putovanje iz rodnog grada.

Kladi se na utakmice Superlige!

U Nišu ga je dočekao Milan Rastavac, bivši igrač i pomoćni trener u Vojvodini koji je znao šta dovodi. Mladi napadač je stigao kao slobodan igrač i sezonu je počeo kao rezerva. To nije dugo potrajalo, izborio se za minute i postigao pet golova u jesenjem delu prvenstva. Tokom tih šest meseci u Nišu tresao je mreže i Zvezde i Partizana što mu je omogućilo transfer nakon samo pola godine u Radničkom. Prepun hvale je Zvezdan Terzić bio kada je transfer u Crvenu zvezdu završen. Pričao je kako je Pavkov plaćen jer bi nakon još jedne sezone u Radničkom koštao 2 miliona i bio preskup za crveno-bele. Ipak, on u Beogradu pravu šansu nije dobio. Na njegovu konstituciju se gledalo sa podsmehom, njegove dobre strane se nisu koristile i bio je na margini. Odigrao je samo šest minuta u Zvezdi, pet na debiju protiv Novog Pazara i još minut u prvom kolu ovogodišnjih kvalifikacija za Ligu Evrope. Navijači su ga već otpisali, Zvezdan Terzić nastavio da veruje ali stručni štab je procenio da su mu potrebni minuti. Našao ih je u Radničkom, ponovo. Od kako je u Nišu propustio je samo 11 minuta fudbala u Superligi. Za to vreme je postigao devet golova, najviše u takmičenju. Trojica fudbalera, dvojica Spartakovih i Aleksandar Pešić su postigli po sedam. Nišlija u dresu Zvezde, koji deli drugo mesto na listi, je jedan od razloga njegove pozajmice. Jednostavno, konkurencija je bila paklena a teško uigrati toliki broj igrača.

Radnički iz Niša dočekuje Napredak i kvota na domaće je DVA!

Ponovo je Milan Pavkov, kao i u prvom mandatu, golove davao najboljima. Bio je strelac u porazu od Partizana, dva gola je postigao i u ubedljivom porazu protiv Spartaka a njegovi golovi su otkidali bodove Voždovcu, Vojvodini, najbližem rivalu Radniku… Jednostavno, postao je mašina za golove tokom ove sezone. Milan kaže da mu direktor Zvezde posle svakog pogotka pošalje poruku sa pohvalama. Ukoliko se ispostavi da je stručni štab, procenivši da je najbolje Pavkova razvijati minutima u stabilnom superligaškom timu, napadača poslao u Niš sa povratnom kartom, to će biti samo još jedan u nizu pogodaka ljudi koji sede na klupi Zvezde. A Milana Pavkova dobro poznaju, on je u Vojvodini bio kada i pomoćni trener Kosanović tamo imao značajnu ulogu.

Možeš odmah da se kladiš na osvajača kupa u Srbiji!

Da bi se Pavkov uklopio u sistem Crvene zvezde, potrebna su određena prilagođavanja. On je igrač koji želi da bude centralna figura, da se igra razvija oko njega, da bude središte svakog napada. Možda ne uvek kao strelac, ali uvek sa značajnom ulogom. Za razliku od klasičnih golgetera, što se za njega ne može u potpunosti reći, Pavkov loptu ume i da zagradi, sačuva, odloži ili izbaci iz zone koja je opasna po gol njegovog tima. A to je danas na ceni. Sasvim sigurno će narednog leta crveno-beli prodati Ričmonda Boaćija. Njegovi ovogodišnji golovi su mu podigli cenu i sada je mnogo skuplji nego prethodnog leta. Iako nisu isti tipovi napadača, možda će njegov naslednik biti upravo Pavkov. A on danas, od 17:00, na ’’svom’’ Čairu dočekuje Napredak iz Kruševca i pokušaće da nastavi golgeterski niz.