NOVI PAZAR PONOVO DIGAO GLAS: Trajno ih izbacite iz fudbala!

Novi Pazar-parizan-saopstenje
Novi Pazar izdao novo saopštenje o dešavanjima u srpskom fudbalu (FOTO: Irfan Licina/Starsportphoto ©)

Novi Pazar se ponovo oglasio. U novom saopštenju je zatražio da se analiziraju sudijske odluke, ali i predložili da se trajno odstrane iz fudbala svi koji su napravili greške u nameri da utiču na krajnji rezultat.

Saopštenje prenosimo u celosti.

FK Novi Pazar bori se za opstanak u Super ligi na terenu, a za istinu i pravdu iznošenjem činjenica u javnosti putem medija. Cela fudbalska javnost je mogla da se uveri u novu blamažu u našem prvenstvu, ovoga puta u režiji sudija. Kada se klubovi ne dogovaraju međusobno oko ishoda meča, onda se za to potrude sudije koje direktno svojim odlukama utiču i na rezultate i na stanje na tabeli.

Iz razloga korektnosti i kolegijalnosti prema klubovima, nećemo spominjati ni o kojim se utakmicama radi, ni imena sudija koji godinama bacaju ljagu na naš fudbal, ali svi su mogli da vide kako se sudijskim lopovlucima kroji superligaška tabela.

novi pazar-super liga srbije
Novi Pazar se već žalio na regularnost u srpskom fudbalu (FOTO: Emir Sadovic/Starsport)

Srbija ima odlične fudbalske sudije,ali i one koji se i ne mogu zvati arbitrima, već egzekutorima koji odrađuju posao za njihove nalogodavce. I svi to vide, i svi to znaju godinama unazad, ali se nikada ovako brutalno i degutantno nisu videle slabosti sudijske organizacije kao ove godine.

Tražimo da se analiziraju sve sudijske odluke prethodnog fudbalskog kola i da se trajno odstrane iz fudbala svi oni koji su napravili kardinalne greške sa namerom da se utiče na krajnji rezultat.

Greške jesu sastavni deo fudbalske igre, ali samo su kod nas “greške” postale sastavni deo najneregularnijeg prvenstva u istoriji našeg fudbala – navedeno je u saopštenju Pazaraca.

Podsetimo, već su se oglašavali. Podržali su predsednika Srbije Aleksandra Vučića kada je najavio borbu protiv fudbalske mafije, a kasnije su zatražili i da se svi mečevi poslednjih i odlučujućih kola u Super ligi igraju u istom terminu.

Novi Pazar je trenutno na 15. mestu, na vrhu zone ispadanja, a u poslednja dva kola ih očekuju dueli sa ekipom Metalca, a zatim i sa Napretkom.

SUPER ZANIMLJIVA SUPER LIGA: Ostala su još 2 kola do kraja, za Evropu se sve zna, ali za opstanak mnogima “gori”

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Stefan Stojačić: Olimpijske igre su oduvek bile moj san! | SPORT FOKUS

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime