Nova trojica naknadno pozvanih: Zašto superligaški igrači idu na kraj sveta?

Samo deset dana nakon sporazumnog raskida ugovora koji je u stvari bio otkaz, fudbalska reprezentacija Srbije je izgubila i glavu i rep. Trenutno je vršilac dužnosti na najbitnijoj funkciji Mladen Krstajić a potezi koji su napravljeni u prethodnom periodu su veoma čudni.

(FOTO:)

Samo deset dana nakon sporazumnog raskida ugovora koji je u stvari bio otkaz, fudbalska reprezentacija Srbije je izgubila i glavu i rep. Trenutno je vršilac dužnosti na najbitnijoj funkciji Mladen Krstajić a potezi koji su napravljeni u prethodnom periodu su veoma čudni. Trojica igrača iz Superlige su naknadno pozvana u reprezentaciju.

Odlazak na turneju u Aziju je možda mogao da se opravda finansijama, mada se utakmica protiv Kine igrala pred skoro praznim tribinama ali spisak selektora je stvar koja će morati da se izučava u narednom periodu.

Da li će Srbija savladati Južnu Koreju?

U prvoj rundi naknadnih poziva na spisak su dodati Andrija Živković, Nemanja Radonjić i Nenad Krstičić. I tu nije bilo problema, za svakog od njih je mogao da se nađe poneki razlog za poziv. Živković je odličan u Benfiki ove sezone, Radonjić je počeo da pokazuje talenat a Krstičića je Zvezda reanimirala i sada igra odlično. Meč protiv Kine je prošao, dvojica od trojice naknadno pozvanih su bili akteri tog meča a onda je Mladen Krstajić ponovo počeo da deli pozive.

I to za drugu utakmicu turneje, meč protiv Južne Koreje koji se igra 14. novembra. Tako će trojica igrača iz Superlige, koji su danas saznali da će putovati na Daleki istok, imati sasvim dovoljno vremena da do utorka stignu u Koreju i da tamo ne znaju gde se nalaze.

Igraju se i mnogi drugi prijateljski mečevi!

Put će otprilike trajati 24 časa, pa je očekivano da se novi reprezentativci priključe ekipi tek u nedelju popodne. U utorak ujutro se igra utakmica. A već za vikend se igra novo kolo domaćeg prvenstva. Da li su oni stvarno toliko neophodni nacionalnom timu da dva od narednih šest dana provedu u avionu samo da bi se uračunalo da su zabeležili nastup ili još gore, bili samo posmatrači tog susreta?

Pozive su dobili Nikola Aksentijević, Aleksandar Filipović i Đorđe Ivanović. Sva trojica su ove sezone standardni u svojim timovima. Zbog toga će hendikep za te ekipe biti još veći.

Imamo kvote i za novog svetskog šampiona!

Aksentijević je bio dete Partizana, pokušao je u inostranstvu a sada je nezamenjiv uz desnu aut-liniju na Čairu. Ove sezone je postigao i jedan gol, a igrao je pet puta za mladu reprezentaciju Srbije. Ima 24 godine.

Aleksandar Filipović je bio član u-19 ekipe na evropskom prvenstvu 2013. Standardan je u ekipi Voždovca a pokriva sve pozicije u odbrani. Beležio je nastupe u mlađim reprezentativnim kategorijama a sakupio je već preko 100 utakmica u Superligi.

Đorđe Ivanović je dugo godina u Spartaku ali je zablistao tek krajem prošle i početkom ove sezone. Iako ima pravo nastupa još uvek nije bio član mlade reprezentacije. Spartak će u sredu, dan nakon meča protiv Južne Koreje, igrati odloženi meč kupa protiv Mačve a Ivanović neće biti tu.

Kvalifikacije se privode kraju, ko će stići do Svetskog prvenstva?

Jedan od glavnih razloga za smenu Slavoljuba Muslina je bio odnos sa menadžerima. Zameralo mu se nepozivanje Sergeja Milinković-Savića ili pozivi koje su redovno dobijali Nemanja Gudelj, Nemanja Milunović, Jagoš Vuković ili Zoran Tošić. O svima njima može da se priča, ali je Gudelj bio odličan u finišu kvalifikacija, Milunović početak odigrao odlično, sve do povrede, Jagoš Vuković napravio odličan transfer u grčkog šampiona dok je izgovor za pozive Zoranu Tošiću bilo njegovo iskustvo i značaj koji za ekipu ima van terena.

Zbog čega su trenutno na listi pozvanih igrača trojica ljudi od kojih se očekuje da direktno iz aviona ulete u ekipu koja igra protiv Južne Koreje i zašto je, ako ih je već imao u planu, Mladen Krstajić propustio da ih pozove barem kada je to učinio sa ostalom trojicom naknadno pozvanih igrača? Da li je odluka Mladena Krstajića da mu trojica igrača nisu bila potrebna protiv Kine, a za meč protiv Korejaca su toliko neophodni da će im uskratiti igranje za klub u narednom meču zbog ovako sulude avanture sa putovanjem na drugi kraj sveta i nazad?