Nismo ni mislili da Bazel može da napravi ovakav skandal!

(Photo by Robert Hradil/Getty Images)

Fudbalski klub Bazel osnovan je pre 125 godina, tačnije 15. novembra 1893. godine. Ekipa je dvadeset puta bila šampiona, dvanaest puta osvajala kup, sedam puta igrala grupnu fazu Lige šampiona. Bogata istorija pa je ovakav gaf neverovatan!

Bilo je to uspešnih 125 godina. Osvajani su trofeji, igralo se protiv najvećih klubova na svetu i stvarani su dobri igrači. Bazel je stvorio Ivana Rakitića, danas fudbalera Barselone, Zdravka Kuzmanovića, Šaćirija i Džaku, Derdijoka, Freja, Inlera…

BAZEL GOSTUJE LUCERNU!

Kako to obično biva, kada se slavi rođendan, potrebno je napraviti zabavu. Uvaženi gosti, bivši igrači, ljudi koji su godinama u klubu i uz klub. Naravno, bilo je mesta i za fudbalere Bazela. Ali, nije bilo mesta za ženski deo kluba.

Ženska ekipa je prethodnu sezonu završila na drugom mestu i to im je najbolji rezultat u istoriji. Nakon toga su stekle pravo da igraju kvalifikacije za Ligu šampiona. Na turniru u Crnog gori ispale su od Spartaka iz Subotice.

One nisu dobile pozivnicu za proslavu rođendana! Neverovatan čin Bazela bi možda i prošao neopaženo da fudbalerkama nije ponuđeno da umesto da budu gosti, na ceremoniji prodaju tikete za tombolu! Najblaže rečeno, bile su šokirane.

Ne znamo šta je bila glavna nagrada te večeri, ali su devojke koje su vicešampionke Švajcarske, prodale preko 1.000 listića. Svejedno, to ne bi trebalo da bude njihov posao. Čini se da je ovde reč o diskriminaciji, i to u Švajcarskoj, gde ne bismo očekivali da će se nešto slično desiti.

JANG BOJS ĆE PONOVO LAKO DO TITULE?

Devojke koje su ove sezone u kvalifikacijama za Ligu šampiona savladale Breznicu iz Pljevalja i izraelski Kirjat Gat, bile su na proslavi rođendana iz veoma lošeg razloga. Umesto da ih klub tretira kao ravnopravne članove građenja istorije, glumile su hostese.

Sam Bazel se ogradio od cele priče saopštenjem. Vrlo šturo i bez mnogo argumenata. Rekoše oni u njemu da su želeli da im preostane što više pozivnica za goste. Pritom, istakli su da je svaki od zaposlenih u klubu pomogao u organizaciji na svoj način, pa ovo nije skandal. Da li je stvarno tako?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime