NESTVARAN REKORD ŽENE ZMAJA: Gruzijka je na devetim Olimpijskim igrama!

nino salukvadze-streljastvo-olimpijske igre-gruzija
Gruzijka Nino Salukvadze je ispisala stranice istorije! FOTO: Guliver

Takmičarski vek sportista je uglavnom dovoljan za tri, četiri, ponekada i pet Olimpijskih igara, ali ono kako jedna Gruzijka piše istorijske knjige je zaista nestvarno.

Nema puno sportista koji se mogu pohvaliti velikim brojem učešća na Olimpijskim igrama. Uglavnom su to oni vrhunski koji su godinama među najboljima i zahvaljujući tome učestvuju na velikom broju OI.

Ovoga puta u glavnoj ulozi je gruzijska streljačica Nino Salukvadze koja je u Tokiju uzela učešće na čak devetim Olimpijskim igrama!

Gruzijka je baš jutros učešćem u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, upisala nestvaran rezultat zbog čega je zaista prava žena zmaj.

Još kada se pogleda da ima 52 godine i da i dalje sa istim žarom pristupa treninzima i takmičenjima treba joj skinuti kapu.

Nino je prvi put bila na strelištu još 1988. godine tada pod zastavom Sovjetskog saveza, a od tada nije propustila nijednu najveću svetsku smotru sportista: učestvovala je i 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016. i evo danas u Tokiju.

Na tih prethodnih osam učešća Salukvadze je osvojila tri medalje: zlato i srebro u Seulu 1988. i bronzu u Pekingu 2008.

Možda su ovo Gruzijki poslednje Igre, pošto je jutros zauzela tek 31. mesto u kvalifikacijama, što je vrlo daleko od pozicije koja vodi u finale…

Ipak, bez obzira na to, priča kakvu ima Salukvadze je zaista nestvarna.

MANDIĆ ZA MERIDIAN: Paklena je grupa u Tokiju! Prvo da pobedimo Španiju, pa ćemo da vidimo za ostale

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Ilija Stolica: Problem je što srpski fudbal želi instant rezultat! | Sport Fokus Meridian EP 13

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime