Nikola Milutinov oduševio Rika Pitina: Impresivan, može u NBA!

Nikola Milutinov preserćan zbog prelaska u CSKA (FOTO: Euroleague)

Nikola Milutinov ove sezone blista u dresu Olimpijakosa, ali u slavnom grčkom, evroligaškom, derbiju protiv Panatinaikosa bivši centar Partizana bio je na potpuno drugačijem nivou, što svakako nije prošlo nezapaženo ni kod jednog od najuglednijih američkih stručnjaka koji tek što je stigao u Evropu, Rika Pitina.

Milutinov je u prošloj sezoni najavio kvalitetnije partije, ali pod vođstvom Dejvida Blata, koji je u junu preuzeo Olimpijakos, 24-godišnji srpski košarkaš ne prestaje da oduševljava, bez obzira na to ko se nalazio na suprotnom kraju parketa.

To potvrđuje i njegova neverovatna partija protiv Atinjana. Pored činjenice da je bio ubedljivo najbolji igrač na parketu, Milutinov je odigrao istorijsku partiju u nekoliko segmenata.

KO ĆE BITI NOVI NBA ŠAMPION?

Dabl-dabl je zabeležio već do kraja prvog poluvremena, ali pošto se tu nije zaustavio, 26. pik San Antonija meč u dvorani Mira i prijateljstva završio je sa čak 18 skokova, čime je „oborio“ rekord kluba koji je postavio Dino Rađa (17). Uz to, Milutinov je upisao isto toliko poena, što je najviše u novoj sezoni.

Takođe, za ukupno 30 minuta, koliko je proveo na parketu, Milutinov nije napravio nijedan faul, a kada se sve to sabere, ostvario je 41 indeksni poen – rekord karijere i jedna od najboljih partija u Evroligi ove sezone.

Nikola Milutinov oduševio Rika Pitina: Impresivan, može u NBA!

Sve to navelo je trenera Panatinaikosa Rika Pitina, kojem je ovo bio tek treći meč sa ekipom, da o Milutinovu izjavi sledeće:

„On je sjajan igrač. Mlad je, ima sjajne pokrete i odlično se kreće. On je izvanredan. Ukoliko ga zatvorite, zna kako da igra i prosledi loptu. Ono što sam do sada video – on je impresivan. Menja tok utakmice, neverovatan je i odajem mu veliko priznanje. Može da igra u NBA, u to uopšte ne sumnjam. Može da igra na bilo kom nivou. On je skakač koji me podseća na Baka Vilijamsa i Čarlsa Ouklija, snažni igrači koji imaju odličan osećaj za igru“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime