KORAK PO KORAK: Filipović je pobednik “Road to ONE” turnira, uz dva nokauta!

nikola filipović
Filipović niže sjajne rezultate (FOTO: Dražen Ostojić)

Početkom maja najavio je Nikola Filipović da ga od juna čeka jedno zanimljivo “putovanje”, a ono je upravo startovalo i to na sjajan način.

Sjajni kik-bokser, nakon “propuštene” 2020. godine vratio se na scenu i učestvovao na turniru “Road to ONE”, gde je ostvario dve pobede u kategoriji preko 94 kilograma.

Filipović se najpre sastao sa Aleksandrom Dimovskim, koji je stigao iz Makedonije, i nokauirao ga u trećoj rundi, a onda je usledilo i finale.

Ove večeri gledali smo još dvojicu teškaša, odnosno Miroslava Vujovića iz Crne gore i Anta Širića iz Hrvatske, a Širić je pobedom izborio megdan sa Filipovićem.

Ipak, više od toga nije mogao. Filipović je bio jednostavno nezaustavljiv i do nokauta je stigao već u prvoj rundi!

Inače, ovaj turnir je koncipiran kao jedan od osam kvalifikacionih turnira za Evropu. Do sada je održan jedan u Pragu na kojem je pobedu odneo Tomaš Hron iz Češke Republike. Pobednici turnira sastaju se u velikom finalu na završnom turniru, a najboljeg čeka ugovor sa ONE organizacijom.

Specijalni gosti bili su predsednik WAKO, Roj Bejker, predsednik WAKO Europe, Ištvan Kiralji i Semi Šilt, četvorostruki osvajač K1 Grand Prix.

– Radi se o jednoj od najjačih azijskih organizacija. To je turnir četvorice teškaša, a pobednik ide na sledeći turnir, pa konačni pobednik potpisuje ugovor sa tom organizacijom. To je krajnji cilj, ali za to moram imati podršku – rekao je Filipović nedavno.

Pa, sada je vreme za naredni korak! 

SRBIJA SE RADUJE: Kukolj je vicešampion sveta!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Boško Đurovski: Ronaldo bi meni sedeo na klupi! | Moj Ugao

 

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime