POTRESNA KOLUMNA NFL IGRAČA: Kažu vremenom će bol nestati, ali to je sr**e…

solomon tomas-kolumna-nfl
Tomas je napisao potresnu kolumnu (FOTO: Guliver Images)

Koliko god pričali o mentalnom zdravlju, čini se da nikad nije dovoljno, a često i kasno. Ako se pitate kakve to veze ima sportom, evo pojašnjenja.

Jedna tužna i počna priča stiže nam od NFL igrača, Solomona Tomasa, koji igra za Las Vegas Rejderse.

Tomas je napisao potresnu kolumnu za “Playerstribune”, u kojoj je govorio o svojoj sestri, koja je počinila samoubistvo.

– Draga Ela, uf, kreće.., Ne želim ništa da ublažim ovde, bižu iskren od strarta jer i tebe takvu pamtim. Ela, mnogo patim. Prošlo je tri godine dok nisam prihvatio da te zapravo nema, da sam se pomirio sa tim da si počinila samoubistvo sa samo 24 godine. Mama, tata i ja nismo samo stajali i gledali kako toneš. Kada smo prepoznali znake depresije dali smo sve od sebe da ti pomognemo – piše Tomas i nastavlja:

– Mnogo mi nedostaješ, mučim se bez tebe i teško mi je da razumem kako život funkcioniše bez tebe. Nikada više neću biti srećan. Nedostaje mi tvoj smeh, autentičnost, sve od tebe. Ela, budim se i shvatim da te nema i dao bih sve na svetu da te vratim i samo jednom zagrlim i mrzim svaki dan koji tako počne, jer je to dan koji me najviše ubija, kada sam siguran da te nema…

– Ljudi kažu vremenom će bol nestati, ali to je sr**e. Svakim danom mi sve više nedostaješ SVE VIŠE. ŽELIM DA TE VIDIM. Mnogo mi trebaš u poslednje vreme. I sada sam zagovornik očuvanja mentalnog zdravlja ili kako to već zovu. Mnogo sam naučio o depresiji i anksioznosti. Ne pomažu reči poput budi jak, budi muško, ne budi mekan… To su gluposti – piše Tomas između ostalog.

Pa, možda i mi nešto naučimo.

Fenomenalna završnica za Level Up! Napred u prvu diviziju!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: DUŠAN DULE SAVIĆ | Priče iz kraja #33

 

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime