Naslovna Ostali sportovi NFL: Superboul sve bliži, Nju Ingland siguran, čeka se Minesota

NFL: Superboul sve bliži, Nju Ingland siguran, čeka se Minesota

Proširenje NFL Plej-ofa

Do kraja NFL sezone je ostalo da se odigra još samo tri utakmice, a izvesno je da se u 52. Superboulu neće gledati sudar Pitsburga i Nju Inglanda, dve ekipe sa najviše pobeda u ovoj utakmici.

Džeksonvil je po drugi put ove sezone usred Pitsburga nadigrao Stilerse i zasluženo otišao u finale konferencije. Put ga međutim, vodi pravo u Boston na noge šampionu. Nju Ingland nije imao previše problema sa Tenesijem ostvarivši pobedu protiv Titana rezultatom 34:15.

Nju Ingland je veliki favorit u Bostonu. Mogu li Jaguari da naprave veliko iznenađenje?

Tom Brejdi je deseti put bacio za tri tač-dauna u jednom plej-of meču i tako nadmašio čuvenog Džoa Montanu. Odbrana šampiona je funkcionisala izvanredno i postavila novi klupski plej-of rekord sa osam sekovanja kvoterbeka Tenesija.

Jaguari možda ispišu istoriju!

Iako ih je Džeksonvil pobedio u predsezoni, Nju Ingland će biti veliki favorit za plasman u Superboul. Patriotama bi to bilo treće NFL finale u poslednje četiri godine, a Jaguarima prvo u istoriji!

Taj podatak nije za posebno čuđenje ako se zna da ekipa postoji od 1993. godine.

Minesota želi i petu priliku da osvoji prvi prsten

U finalu Američke konferencije će se suočiti Filadelfija i Minesota. Orlovi nisu bili šampioni NFL od 1960. godine, sedam godina pre početka doba Superboula. Poslednje finale su igrali 2005. godine kada su izgubili od Nju Inglanda.

Da li će stari šampion postati i novi?

Minesota ima velika očekivanja u plej-ofu s obzirom da se Superboul igra u Mineapolisu. Vikinzi se nadaju da bi u petom finalu mogli mogli do svoje prve titule NFL šampiona! U prethodnih osam godina četiri puta su se sastajali sa Filadelfijom i ostvarili dve pobede.

Radi se o sudaru dve najbolje odbrane u sezoni kada je u pitanju zaustavljanje protivničkih trkača. Na toj utakmici ne očekuje previše poena, a ključ za pobedu biće u rukama kvoterbekova, odnosno zavisiće od njihovih preciznih dodavanja.

 

Exit mobile version