Nestao avion sa Emilijanom Salom, najskupljim pojačanjem u istoriji Kardifa

Navijači Nanta spoznali trag koji je pokojni Emilijano Sala ostavio u klubu

Emilijano Sala, 28-godišnji argentinski fudbaler i najskuplje pojačanje u istoriji Kardifa, nalazio se u avionu Pajper Malibu koji je nestao sa radara u ponedeljak uveče oko pola deset, a u kojem su se nalazile još dve osobe, uključujući pilota i neimonovano lice.

Francuska civilna avijacija, koja zajedno sa francuskom i britanskom obalskom stražom učestvuje u potrazi za nestalim avionom, potvrdila je za „Associated Press“ da je u njemu bio i Sala s kojim je Kardif potpisao rekordan ugovor u iznosu od 17 miliona evra.

„Veoma smo zabrinuti zbog poslednjih informacija da je mali avio izgubio kontakt preko kanala (Lamanš) protekle noći. Čekamo potvrdu pre nego što bilo šta kažemo. Veoma smo zabrinuti za bezbednost Emilijana Sale“, saopštio je predsednik Kardifa Mehmet Dalman.

Nadležni organi navode da je Pajper Malibu nestao sa radara u blizini Kaskets svetionika kod Aldernija oko 21:30 kada je ujedno izgubljen kontakt sa avio tornjem u Džerziju, a dok je leteo na visini od 1.500 metara.

Nestao avion sa Emilijanom Salom, najskupljim pojačanjem u istoriji Kardifa

Spasilačka operacija je pokrenuta istog momenta i trajala je do dva sata posle ponoći, pre nego što je otkazana zbog loših vremenskih uslova, a potom nastavljena od 08:00 u utorak.

Sala je kompletirao transfer iz Nanta u redove premijerligaškog kluba još u subotu, ali se vratio u Francusku kako bi se pozdravio sa svojim dosadašnjim saigračima.

Nestao avion sa Emilijanom Salom, najskupljim pojačanjem u istoriji Kardifa

Očekivalo se da će se bivši fudbaler Bordoa, koji je ove sezone postigao 12 golova u Ligi 1, pridružiti igračima Kardifa na prvom treningu u utorak ujutru, kao i da će debitovati protiv Arsenala kasnije ove nedelje.

Sala je do svoje 20. godine igrao u argentinskoj školi fudbala „Proyecto Crecer“, direktno povezanoj sa španskom Majorkom i francuskim Bordoom, pre nego što se preselio u Evropu, a potom u februaru 2012. godine debitovao za seniorski tim Žirodinaca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime