NEOČEKIVANO: Duško Vujošević otišao u rumunsku košarku

Duško Vujošević vratio se košarci. Biće savetnik u rumunskoj Univerzitatei Kluž (FOTO: Printskrin/U-BT Cluj-Napoca

Duško Vujošević se vratio klupskoj košarci. Trofejni stručnjak biće savetnik na klupi Mihailu Silvasanu u rumunskoj Univerzitatei Kluž.

Nekadašnji trener Partizana potpisao je jednogodišnji ugovor, a oduševljen je projektom koji mu je predstavio ovaj klub.

– Srećan sam što sam postao deo ozbiljnog kluba sa velikim ambicijama. Nije mi bilo lako da prihvatim ovu ponudu.

Ipak sam posle informacija koje sam prikupio, uključujući i razgovora sa mojim bivšim igračem Aleksandrom Rašićem, shvatio koliko su ozbiljni za evropski nivo košarke.

Za mene je karakter igrača i stručnog štaba sa kojima radim veoma važan. Većina ekipe će biti “renovirana”, posebno kada su stranci u pitanju.

Biće izabrani oni koji imaju pobednički duh, jer je na kraju taj karakter, istina i iskrenost, ono što daje rezultat – rekao je Vujošević.

Zadovoljstvo što će sarađivati sa Vujoševićem nije krio ni Silvasan šef strčnog štaba ekipe.

– Presrećan sam što je klub izabrao gospodina Vujoševića, jednog od najboljih evropskih trenera koji je poznat po svojoj posvećenosti i ljubavi prema ovom sportu.

Čim su mi saopštili da ću sarađivati sa njim prihvatio sam bez razmišljanja.

Dule je jedan od trenera koji je cenjen svuda u svetu i činjenica da će raditi sa našom ekipom je ogromna prednost za nas i celu košarku u Rumuniji.

Trener poput njega sigurno ne bi došao da nije video koliko smo ozbiljni i šta želimo. Svi ćemo profitirati od njegovog iskustva.

Želim da učim i ja, ali da u isto vreme klub ostvari odbre rezultate – poručio je Silvasan.

Srećan zbog toga što je Dule došao u Kluž bio je i izvršni direktor kluba Branko Čuić.

Za svako dete u Srbiji je san da radi sa Vujoševićem. Nažalost, kao igrač, nisam imao tu priliku, ali sam uzbuđen što sam uspeo da ga ubedim da nam se pridruži.

On je napravio mnogo igrača koji su na kraju završili i u NBA i u Evroligi poput Bogdana Bogdanovića, Nikole Pekovića, Jana Veselog, Davisa Bertansa, Žofrija Lovernja i mnogih drugih.

Naš juniorski tim je osvojio titule u kategorijama do 13, 16 i 18 godina, ekipa do 14 je bila vicešampionska.

Svi ti mladi ljudi i njihovi treneri će iskoristiti to što je Vujošević tu, iskoristiće njegovo prisustvo, znanje i iskustvo u radu i razvoju mladih – naveo je Čuić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime