PORUKA LALATOVIĆA: Samo da odem što pre iz Vojvodine!

nenad-lalatović-vojvodina-proleter
Poznato zašto Lalatović nije vodio Vošu za kraj! (FOTO: Miroslav Todorovic Tosa/Starsport)

Brak Nenada Lalatovića i Vojvodine se definitivno završava na kraju sezone. Iako sjajni stručnjak odlazi iz Novog Sada sa gorčinom u ustima ističe da će se jednog dana sigurno vratiti u klub.

Lalatović je sa fudbalerima Vojvodine zaista napravio velike rezultate i odveo ih do pehara Kupa Srbije kao i dvostrukog uzastopnog učestvovanja u evropskim kvalifikacijama.

Sve su to činjenice na koje je Lalatović neizmerno ponosan i zbog kojih će se vratiti da nastavi započeti posao.

Vratiću se sigurno, da sa mojom Vojvodinom osvojim titulu! Žao mi je što odlazim, nisam hteo. Ali jeste predsednik kluba Samardžić. Nije bilo ni vreme ni mesto da u medijima iznosi “prljav veš” u danu kada smo ostali bez velikog stručnjaka i čoveka Milana Kosanovića čime je sebi još jednom dao gol. Takva izjava mu nije bila potrebna. Razumem ga i ništa mu ne zameram – rekao je Lalatović za Sportski žurnal.

Uputio je Lalatović i izjave saučešća porodici Kosanović zbog prerane smrti sportskog direktora Vojvodine.

– Vojvodina je veliki klub, osvojila je bod protiv Spartaka uprkos crnini i žalosti zbog odlaska Kosanovića, a imao bih šta da kažem, sada to neću. Žao mi je Kosanovića i njegovog sina, koji je svaki dan s ocem dolazio u Veternik, jer to dete će sasvim sigurno mnogo da propati.

Prizanje Lalatović da mu godi transparent (Sa najuspešnijim trenerom u pobede i sledeće godine, kome to smeta neka ide iz Vojvodine) navijača na tribini kojima se zahvalio na velikoj podršci.

Ne verujem da je bilo koji trener pre mene zaslužio onakav transparent na istočnoj tribini – napomenuo je Lalatović.

nenad lalatović-vojvodinaodlazak-radoslav batak
Nenada Lalatović ističe da nije pregovarao sa Radom (FOTO: Starsport)

Na sastanku upravnog odbora odlučeno je glasovima 5:1 da aktuelnom treneru Vojvodine ne bude ponuđen nastavak saradnje.

– O mom statusu odlučivalo je nekoliko ljudi koje praktično i ne poznajem, niti mi je njihovo mišljenje bitno. Svi oni su prolazi, otići će, a Vojvodini iz sveg srca želim sve najbolje. Verovao sam da možemo da se plasiramo u Evropu, a tu ambiciju, izgleda, nisu delili i pojedini članovi Upravnog odbora. Svejedno im želim sve najbolje. Sada će mi biti potrebna nova energija za rad u nekom budućem klubu.

I na prošlom meču Lalatović je morao da sastavlja tim bez nekih standardnih igrača koji nisu želeli da igraju.

Neki od igrača nisu želeli da rizikuju, nisu dobili nove ugovore i nisu želeli da se eventualno povrede i tako ugroze karijere. Razumem ih. Zbog čega bi, uostalom, to i činili, kad ovde očigledno ne postoji nagrada za dobar rad, trofeje, rekorde i uspeh.

Nedavno smo vam pisali o tome kako je Lalatović u ozbiljnim pregovorima sa Radom, međutim on je to demantovao i poručio kako mu je odlazak u inostranstvo prioritet.

Imam ponuda, ali bih prvo voleo da pronađem aganžman u inostranstvu. Samo da odem odavde. Što se tiče Rada, nisam imao nikakav kontakt s njima. Ne znam odakle te informacije. Mediji svašta pišu i sve mi je to pomalo neverovatno – zaključio je Lalatović.

Ostaje nam samo da vidimo gde će Lalatović naredne sezone nastaviti karijeru…

IAKO IMA 38: Dani Alveš je ponovo u reprezentaciji

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Nenad Peruničić: Fanatik sam, to me je koštalo zdravlja! | SPORT FOKUS

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime