Neki čudan spoj: Belinda Benčić i Federerovi roditelji!

Pre nekoliko dana su zajedničkim snagama stigli do titule a sada Belinda ima neočekivanu podršku. Tokom meča prvog kola na Gren slemu u Australiji za nju su navijali roditelji Rodžera Federera. I to se isplatilo.

Nekada sedma teniserka sveta označila je ovu sezonu kao vreme povratka u vrh. Još uvek je mlada, pa vremena za povratak među najbolje ima i više nego dovoljno. Taj šampionski put je započela na Hopman kupu, u paru sa Federerom.

Iako se to takmičenje ne boduje zvanično za ATP i WTA liste, rezultati koje je zabeležila mogu da je raduju. Tokom grupne faze je savladala Osaku, Pavljučenkovu i Vandevej a u finalu je poražena od Kerber.

Ko će osvojiti AO u ženskoj konkurenciji?

Sa najboljim teniserom svih vremena, koji je inače na Hopman kupu imao stopostotan učinak, napravila je dobar dubl tandem. U finalnom meču su pobedili dubl kombinaciju Kerber-Zverev i prigrabili trofej, koji je Rodžer već jednom osvajao, na početku svoje karijere.

Belinda je u Australiju stigla kao 78. igračica sveta i to joj nije davalo mnogo šansi na turniru. Iznenađenje u prvom kolu pomaže joj u tom povratku. Žreb joj nije prijao jer je izvukla Venus Vilijams, četvorostruku šampionku ovog turnira.

Venus je već u poznim igračkim godinama ali je i dalje deo svetskog vrha. Bila je peti nosilac ali protiv Benčić nije mogla da uzme ni set. Belinda, čiji je otac Slovak, lagano je u dva seta izborila plasman u drugu rundu i preuzela žreb.

Ko će osvojiti AO u muškoj konkurenciji?

Sada je ona prvi nosilac u tom delu kostura, a naredna protivnica će joj biti kvalifikantkinja Kumkum sa Tajlanda. Možda je ključ pobede za Belindu bila podrška koju su joj ovom prilikom pružili roditelji njenog dubl partnera sa Hompan kupa.

Roditelji Rodžera Federera ne vole medijsku pažnju ali redovno posećuju najveće teniske turnire. Izrazili su želju da pogledaju njen meč u prvoj rundi a ona je bila oduševljena idejom. Kaže da joj to nije predstavljalo opterećenje.

Naravno, obezbeđena su mesta u boksu, pa su roditelji Rodžera Federera, Linet i Robert,praktično bili deo tima koji redovno prati Belindu Benčić. Doneli su joj sreću a videćemo da li će se takve situacije dešavati i u narednim mečevima.