Nedović dočekuje crveno-bele – Šansa je pod košem i šut za tri

Posle poraza od Bamberga Crvena zvezda ide na put. Gostovanje u Malagi je prilika da se dođe do 50 odsto uspešnosti u Evroligi.

Nažalost tim Dušana Alimpijevića će opet najverovatnije biti bez pomoći Pere Antića, što je veliki minus za Zvezdu. Bez obzira na to jedan od glavnih aduta beogradskog tima u Španiji biće centri.

NAJBOLJE EVROLIGAŠKE KVOTE NA KLIK OD TEBE

Šermadini, Musli i Džejms Ogastin su upravo onakvi centri koji odgovaraju Alimpijevićevoj taktici. Protiv Bamberga pokretni Rubit napravio je mnogo problema, a sada bi Bjelica i Lesor mogli da iskoriste prednost u kretanju.

Lesor je pokazao da ako mu se ostavi mnogo prostora za šut to će se uglavnom završiti poenima. Sa druge strane Bjelica bi protiv Džefa Bruksa imao prednost u visini i jačini ispod koša. U slučaju da Đoan Plaza opet, kao u nekim dosadašnjim mečevima, proba da igra sa dve petice na terenu, sigurno je da bi pljuštale trojke od strane iskusnog Bjelice.

Bruks je starter na poziciji četvorke, a druga opcija je Karlos Suarez. Oni su brži od igrača Zvezde na poziciji krilnog centra, ali je odlično to što ove sezone malo i loše šutiraju za tri poena. Videli smo da su neke pokretljivije četvorke sa dobrim šutem znale da naprave problem crveno-belima, sećamo se 24 poena Džejmsa Andersona.

CRVENA ZVEZDA NA F4 U BEOGRADU? KVOTA JE 10!

U napadu Unikaha nema mnogo igrača koji su istaknuti strelci, za sada se ove Plazin tim previše oslanjao na Nemanju Nedovića. U mečevima kao onom protiv Bamberga na kraju je bukvalno njemu davana lopta u ruke i ceo teret napada je pao na njega. Čak se videla i prilična panika celog tima u tim momentima.

Zvezda je tim sa dosta odličnih defanzivaca i uvek joj odgovaraju ovakvi timovi. Sa dosta promene Nedovićevog čuvara, te dobrom partijom Branka Lazića – Unikaha bi mogla potpuno biti zaustavljena u napadu.

Videli smo da ovaj tim zna potpuno da padne kada im ne krene dobro, pa su tako protiv Valensije preživeli pravu katastrofu. Počeli su jako loše i ni u jednom momentu nisu uspeli da se oporave. Na kraju su poraženi sa 91:53.

MERIDIAN TE VODI NA MUNDIJAL! TIKET JE TVOJA KARTA ZA RUSIJU!

Veliki problem može da bude skok. Mučila se Zvezda sa zaštitom svog obruča u svim dosadašnjim mečevima. Sada nema Antića koji ubedljivo najbolje gradi svog igrača u odbrani od svih centara, a Šermadini, Musli i Ogastin su svi redom visoki, snažni i očekuje se da dominiraju u skoku večeras.

Tu bi veliku ulogu morao da odigra Nemanja Dangubić, koji bi sa pozicije tri morao da pomogne centrima u borbi za loptu.

Takođe tu je i Rej Mekalum, koji je stigao iz NBA i za sada igra promenljivo. Uglavnom se oslanja na prodore, a to bi takođe morala biti taktika crveno-belih. Osim Sasua Salina i Nemanje Nedovića u timu nema izrazitih šutera za tri poena, a na dva od pet mečeva Evrolige Unikaha je imala manje od 20 odsto procenta šuta za tri poena.

Ovo će biti jako teško gostovanje za Zvezdu, a pre svega je potrebno da se Bjelici i Ročestiju neko pridruži napadački. Takođe – ukoliko opet budu van tima ili bez ozbiljnijeg učinka treba razmišljati i o prekidu saradnje sa Kešeljom i Jankovićem. Do sada nisu ubedili igrama, a mnogo više smisla ima dati šansu Simaniću i Davidovcu.