NBA u čudu: Jokić virtuoz i mladost Denvera koja vodi u plej-of

(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Denver je u novu sezonu ušao kao kao tim sa osmim najmlađim rosterom u NBA i ambicijama koje su jasno istaknute, a to je plasman u plej-of.

Odavno se ne krije da je Nikola Jokić osnovni sastojak formule koja se primenjuje i koja će se primenjivati u budućnosti u kojoj Denver želi da bude redovan učesnik post-sezone. Verovatno i nešto više, ali je još rano da bi se o tome davale izričite izjave. Osnovni izvor ,,snage” leži u mladosti okosnice tima koju čine Jokić , Marej i Haris.

Nikola Jokić stvara istoriju NBA lige!

Bićemo toliko slobodni da tu dodamo i Treja Lajlsa. Razlog što se ovaj košarkaš nalazi u senci je što na njegovoj poziciji Denver ima veterane Milsapa i Čendlera. Međutim, košarkaš koji dolazi sa Kentaki univerziteta ima potencijal nosioca igre u rosteru Grumenja.

Klivlend je pre početka sezone imao najstariji roster u NBA

Trejdovi su donekle izmenili starosnu sliku NBA timova, ali ne što se tiče ekipe iz Kolorada. Da spomenemo da je Klivlend bio ,,najstariji” i jedini sa prosekom od 30 godina, ali ga je trejd podmladio za dve godine.

Nikola Jokić je nedavno napunio 23 godine, a Džamal Marej 21. Lajls ima 22, a Haris 23 godine, što je četvorka koju Denver verovatno neće menjati u dužem narednom periodu. Trojicu od njih – Jokića, Mareja i Harisa  – skoro sigurno ćemo gledati u dresu Grumenja još priličan broj godina.

Milioner sa devet cifara u 23. godini

Navedeni trio mnogi smatraju najboljim mladom trojkom koja čini kičmu nekog tima u NBA!

Prvo ime franšize je Nikola Jokić i na njemu se graditi svaka ideja o tome kako tim treba da izgleda i kakvo mesto treba da zauzima u NBA poretku. U veoma kratkom periodu ove sezone srpski košarkaš je prešao dug put. Uloga koja se zvala ,,jedan od perspektivnijih visokih igrača lige” je prerasla u ,,jednog od najboljih košarkaša u NBA”.

Srpski košarkaši na delu, šta će uraditi Bjelica i Bogdanović?

To uostalom odgovorno tvrdi Majkl Meloun. Nepozivanje košarkaša Denvera na Ol Star je misterija za sve koji su Jokića gledali ove sezone. Razumevanje postupka ne bi bilo ništa veće ni u slučaju da ga organizatori događaja nisu videli na delu.

Jokić je postao mašina za trip-dabl!

Samo par poslednjih primera kao ilustracija: Jokić je na utakici sa San Antoniom zabeležio treći uzastopni tripl dabl! Pored toga što je postao prvi košarkaš Denvera posle Feta Lejvera (1984-1990) kome je to pošlo za rukom, posle 50 godina je postao prvi visoki košarkaš u ligi sa tri uzastopna tripl dabla!

Denver ne mora da brine, plej-of će posatti njegovo stalno mesto boravka.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime