Prvu godinu su im progledali kroz prste, a drugu?

markel-fulc
Markel Fulc je produžio ugovor sa Orlandom (Photo by Elsa/Getty Images)

U odnosu na prethodnu sezonu kada su kao par najboljih novajlija zablistali u NBA, Džesjon Tejtum i Ben Simons i ove igraju na manje-više istom nivou, što se nažalost ne može reći za nekolicinu drugih košarkaša od kojih se mnogo očekivalo, a koji ni u svojoj post-debitantskoj  godini nisu na pravi način zakoračili na put ispunjenja potencijala.

Simons je doduše samo tehnički u drugoj godini NBA karijere, pošto je prvu propustio zbog povrede, a njegov duel sa Tejtumom u istočnoj konferenciji će možda biti presudan u oceni koji će od mladih košarkaša koji se nalaze u drugoj NBA sezoni, biti najbolji.

Markel Fulc

Prošle godine je trebalo da zajedno sa Simonsom i Embidom bude jedan od mladih košarkaša na kome Filadelfija pokušava da stvori tim vredan NBA finala. Fulc je međutim, propustio veći deo sezone zbog povrede, mada se govorilo i o nekim drugim razlozima. Nikome nije potpuno jasno kakve to probleme ima Fulc, čiji je navodno glavni razlog potpuno neupotrebljiv šut. Pojavili su se snimci mladog košarkaša koji lotpu baca prema košu na skoro nekošarkaški način, a situacija se ove godine samo pogoršala.

Svih 10 Evropljana sa drafta 2018: Ko ulazi u istoriju NBA?

Skok šut koji ga je odlično služio na koledžu se negde izgubio i koji ga je pored ostalih karakteristika, doveo do toga da bude prvi izbor na draftu prošle godine. Sada igra tako loše da se u Filadelfiji spominje njegovo puštanje iz kluba.

Džoš Džekson

Feniks je dobio prvog neameričkog trenera i prvog sa drafta, ali se neki boljitak u odnosu na prošlu sezonu još ne vidi. Džoš Džekson je u tom smislu čak i nazadovao. Popustio je u šutu, gubi previše lopti, a nije popravio ni upošljavanje saigrača, pa je smanjena minutaža došla kao logična posledica.

Umesto napretka koji se očekivao u drugoj sezoni, Džeksonova igra je u zastoju, što je još i blaga ocena. Da bi počeo da igra bolje i ponovo zasluži veću minutažu, moraće pre svega da poboljša šut.

Frenk Ntilikina

Da ne igra dobro u odbrani, ovaj košarkaš bi zbog svoje napadačke pasivnosti potpuno ispao iz rotacije u Njujorku. Defanziva ga sada održava, ali je pitanje koliko će to potrajati. Za beka koji je na draftu bio među prvih deset, Ntikilina je suviše rezervisan u napadu, premalo šutira, slabo probija, a i kada to radi, procenat ubačaja mu je premali za sezinu u kojoj se očekuje poboljšanje od svakog talentovanog košarkaša.

NBA Draft – Dončić u Dalasu, Kokoškov i Feniks izabrali najboljeg

U NBA ligi u kojoj ima dosta odličnih defanzivaca, pružanje kvaliteta isključivo u tom segmentu mu svakako neće pomoći da pronađe svoje mesto.

Džastin Džekson

Sakramento ove sezone želi u plej-of, a za sada u tome ne dobija previše pomoći od Džeksona. Iako je ne previše jaka konkurencija na poziciji krila, mogla da mu garantuje dosta košarke u timu Kraljeva, on se nije nametnuo ni u prvoj godini, a u drugoj je još neubedljiviji. Šut za tri poena mu je ispod 30%, što bi trebalo da mu bude jako oružje.

Nije poseban dodavač, nema ga previše u borbi pod koševima, što znači da će pod hitno morati da pronađe svoiju preciznost.

Di Džej Vilson

Neigranje ovog košarkaša se u Milvokiju nešto posebno i ne oseti, budući da u Viskonsinu sve ide prema planovima. Međutim, šteta je da se igrač kojeg su Jeleni, doduše pomalo napamet, odabrali prilikom prvog biranja prošle godine, uopšte ne koristi. U prvoj sezoni nije uspeo da se nametne da učestvuje u raspodeli minutaže, bar ne značajnije, a sada ne igra zbog povrede koju je nedavno sanirao.

Boston Seltiks: čiji je to naslednik Džejson Tejtum?

Vilson se pokazao kao ona vrsta košarkaša koji je dobar u više segmenata igre, ali ni u jednom ne prelazi granicu kvaliteta koja bi ga izbacila na površinu.

Džastin Paton

Filadelfija u svom rosteru ima dve vrste mladih košarkaša: briljantne i one koji imaju monogo problema da se adaptiraju. Paton još ima taj maler da igra na poziciji centra, koja je u Filadelfiji zacementirana. Prošle godine je na NBA parketima proveo samo četiri minuta, a posle jedne operacije stopala usledila je i druga.

Ovaj centar će najverovatnije morati da pronađe drugu sredinu da bi na pravi način započeo svoju karijeru. To neće biti nimalo lako, s obzirom da ni u razvojnoj ligi nije pokazao ništa specijalno.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime