NBA: Marjanović čeka debi i prve asistencije od Teodosića

Marjanović NBA

Dolaza Bobana Marjanovića u LA Kliperse znači da će prvi put posle ere Divca i Stojakovića Srbija imati dva košarkaša u istom NBA timu!

Još nismo preboleli što dvojac Teodosić – Marjanović nismo gledali na FIBA prvenstvu Evrope u Turskoj i možda se radovali zlatnoj medalji, ali ćemo zati moći da uživamo u njihovoj saradnji na NBA parketima u dresu losanđeleskih Klipersa.

NBA: Boban Marjanović, omiljeni lik navijača ali ne i trenera

Marjanović je deo trejda između njegovog novog tima i Detroita. Iz Los Anđelesa je otišao Blejk Grifin što je prilično uzburkalo ionako nemirne NBA vode. Naime, Grifin je već sedam godina najveća zvezda Klipersa, a letos je potpisao novi ugovor vredan 171 milion dolara.

U suprotnom smeru su stigli Tobajas Heris, Ejveri Bredli i rečeni Boban Marjanović. na prvi pogled deluje da su oba tima dobro prošla. Detroit je dobio Ol-star košarkaša, a Klipersi bar dvojicu na koje mogu da računaju duži period.

Tu se pre svega misli na Herisa i Bredlija stare 25 i 27 godina. Obojica su sjajni strelci sa odličnim prosecima u NBA. Heris postiže preko 18, a Bredli preko 15 poena po utakmici, s tim da prvi igra na krilnim, a drugi na bekovskim pozicijama.

Marjanović i dalje ima isti problem u NBA

Što se tiče Marjanovića, on će se i u novoj sredini suočiti sa problemom koji je imao i u prethodnim klubovima. Sve njegove ekipe su u rosteru imale dominantne centre, pa srpski košarkaš nije uspevao da dobije pristojniju minutažu. U Klipersima se njegov ,,problem” zove Deandre Džordan.

NBA: Mirotić oživeo Bikove, ali ga čeka trejd 

Popularni Bobinator međutim, kad god je bio na parketu davao je i više od maksimuma, pogotovo u napadu. Odbrana je bila nešto kritičnija, pogotovo branjenje pikenrola, ali i tu postoji prostora za napredak.

Marjanović bi svoje minute posebno dobro mogao da iskoristi uz Miloša Teodosića. S obzirom da je Džordan jedini pravi centar u sastavu, dolazak Marjanovića bi mogao da znači i nešto više odmora za njega, odnosno više igre za njegovog novog klupskog kolegu.

Bogdanović dočekuje Ratnike, a kvota na pobedu Kraljeva je vrhunska!

Sa druge strane, pominju se još neki trejdovi u Gradu anđela, a nijedan od njih nije nepovoljan po Bobinatora. U svakom slučaju, manje vremena na parketu nego do sada ne može da ima.