NBA – Karter otvorio vrata vremeplova!

Veoma brzo po dolasku u NBA, Bogdan Bogdanović je izjavio da mu je svojim savetima mnogo pomogao Vins Karter. Učitelj se pojavi kada je učenik spreman, kaže jedna istočnjačka poslovica, a prema poslednjim Bogdanovićevim partijama, legendarni NBA košarkaš očigledno ima sve potrebne kvalifikacije za dobrog učitelja.

Rondo i lični rekord – nedovoljno za istoriju!

U poslednjoj utakmici Sakramenta legendarni veteran je svoj učiteljski ,,poziv” obogatio praktičnom obukom na licu mesta. Jedan od ,,đaka” je bio i Lebron Džejms lično, a nastava se završila pobedom Kraljeva protiv Klivlenda (109:95).

Specijalno za doček Kralja Karter je zaboravio koliko ima godina i publici u Golden centru širom otvorio vrata vremeplova. Četrdesetogodišnji košarkaš je meč završio sa 24 ubačena poena uz samo dva promašaja iz igre (10/12) bio najzaslužniji za iznenađujuću pobedu Sakramenta. Karter je veliku pomoć dobio od Bogdanovića koji je ubacio 16 poena i imao čak osam uspešnih dodavanja.

Kina sve više privlači majstore evropskih parketa

U Sakramentu kao podatak navode da je ovo prvi slučaj da jedan četrdesetogodišnjak kao rezerva postigne više od 20 poena. Karter je petu deceniju života načeo u januaru, a u 2017. je već dva puta premašio istu granicu poena. U martu je igrajući za Memfis postao prvi košarkaš posle Karla Melouna (Lejkersi 2004) koji je u tim godinama ubacio više od 20 poena.

Samo da dodamo da njima dvojici prethodi najzvučnije ime u istoriji košarke – Majkl Džordan. Leteći Majkl je u dresu Vašingtona to ponovio četrnaest puta!

Više od 20 sezona u NBA!

Kartera inače još jedna stvar povezuje sa brojem 20. Naime, on je jedan od samo sedam košarkaša koji su u NBA proveli najmanje 20 sezona! Ovo mu je prva u Sakramentu, a najduže je igrao za Toronto (7) gde ga je posle drafta 1998. godine prosledio Golden Stejt.

Bjelica se vratio na parket, sledeći rival Adetokumbo!

1999. godine je izabran za najboljeg novajliju, osmostruki je učesnik Ol Star utakmice, a na NBA parketima je do sada viđeno njegovih preko 24 hiljade koševa i 6 hiljada uhvaćenih lopti.

Karter je u svojoj nezaboravnoj karijeri igrao još za Orlando, Feniks, Dalas i Memfis.