NBA: Denver preživeo, od ,,čišćenja” nema ništa!

Jokić
(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Malo je nedostajalo pa da Denver i dalje bude bez plej-of pobede posle dugih šest godina čekanja, ali se onda ,,ukazao” dugo čekani Džamal Marej, pa su Grumenovi drugu utakmicu sa San Antoniom u Pepsi centru završili na način na koji su to u ligaškom delu NBA sezone najčešće i radili – trijumfom (114:105).

Ako ništa drugo, to znači da se serija neće završti u Teksasu. Denver će sledeće dve utakmice odigrati u na parketu višestrukog NBA šampiona koji se, budući da više od dvadeset godina za redom učestvuje u doigravanju, u takozvanoj post-sezoni oseća kao riba u vodi. Videlo se ogromno iskustvo San Antonija i u prvoj utakmici, koje je u kombinaciji sa neiskustvom košarkaša domaćeg tima, dalo rezultat kakav je dalo. Da bude sasvim razumljivo, nije toliko u pitanju iskustvo pojeidnih košarkaša, koliko cele franšize i Grega Popoviča na klupi, koji jednostavno rečeno, imaju naviku da igraju plej-of.

Nikola Jokić nastavio sa ,,dabl-dabl” serijom

Slično se moglo dogoditi i u drugoj, ali je situacija mogućeg ,,čišćenja” ipak izbegnuta. San Antonio je vodio na poluvremenu, pa i posle treće četvrtine, ali je u poslednjoj deonici Džamal Marej pronašao svoj ,,izgubljeni” šut, postigao čak 21 poen i Grumenovi su skinuli veliki teret sa leđa. Pored Mareja koji je meč završio sa 24 ubačena koša, još trojica članova prve petorke su postigli dvadeset i više – Nikola Jokić je zabeležio ,,dabl-dabl” (21 poen, 13 skokova, 8 asistencija), Gari Heris 23 i Pol Milsap tačno 20.

Denver u stilu ,,kako smo se nadali, dobro smo se udali“: Prvi plej-of protivnik je San Antonio

Jedini koji nije je Vil Barton koji je potpuno van forme i po svemu susdeći, izgubio je mesto u početnih pet, osim ako Majkl Meloun ne želi da rizikuje. Denver je bio mnogo bolji u šutu nego u prvoj utakmici i to je u velikoj meri stvar koja je dovela do pobede.

Kao što se i očekivalo, Oldridž i Derozan se ne mogu dva puta za redom zadržati na niskom poenterskom učinku. Derozan je ubacio 31, a Oldridž 24 poena, ali su ostali košarkaši Grega Popoviča bili zaustavljeni, pa je njihov učinak ostao manje-više usamljen.

Sledeće dve utakmice se igraju u San Antoniju, gde će Denver pokušati da povrati prednost domaćeg terena. To svakako neće biti lako, jer u Alamo domu nije pobedio od 2012. godine. Ključ će svakako biti ponavljanje dobre odbrane, ali i popravljanje branjenja protivničkih košarkaša na spoljnim pozicijama. Takođe, šutiranje mora biti preciznije, pogotovo izvođenje slobodnih bacanja koje je bilo slabije od 70%.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime