Navijači Arsenala, srećna Noć veštica! Počinje novembar…

Arsenal počinje sa treninzima

 

Navijači Arsenala se zasigurno ne raduju promenama na kalendaru. Sutra počinje novembar, crni mesec za Tobdžije. 

Naime, fudbaleri Arsenala prethodnih godina beleže katastrofalne rezultate u 11. mesecu u godini, toliko loše da im nadanja o borbi za titulu u Premijer ligi tada uglavnom nestaju. Opta, kompanija koja se bavi statistikom u sportu, izračunala je da je Arsenal u istoriji Premijer lige do sada osvajao tek 1.56 bodova po meču tokom novembra, što je njihov najgori prosek za od svih meseci u godini. 

Ako znamo da Premijer liga traje od 1992. godine, jasno je da Tobdžije tradicionalno ne igraju dobro u novembru i da se ni ovog puta neće preterano obradovati predstojećim izazovima. Da podsetimo, prošle godine, Arsenal je tokom novembra 2016. godine odigrao šest mečeva u svim takmičenjima.

Ostvarili su dve pobede, protiv Ludogoreca u Ligi šampiona i Bornmuta u domaćem prvenstvu. Tu su još bila i tri remija i jedan poraz, a tokom 2015. su u novembru imali skor od jedne pobede, dva nerešena rezultata i dva poraza. 

Imajući u vidu da će prvi meč Arsenala u novembru ove godine biti protiv Crvene zvezde u okviru Lige Evrope, navijači crveno-belih će imati jedan razlog više da budu optimistični.

Srećna Noć veštica, Tobdžije!