MILIONI NA RAČUNU: Ovo su najplaćeniji srpski sportisti ikada!

novak đoković-ana ivanović-najplaćeniji sportisti
Ko su najplaćeniji srpski sportisti? (FOTO: Guliver Images)

Za fudbalere se često kaže da su preplaćeni, kako u Srbiji, tkao i u svetu. Međutim, ako se pogleda lista najlpaćenijih srpskih sportista – nema fudbalera.

Zanimljivo je da se na petom emstu recimo nalazi bivša teniserka, Ana Ivanović, sa 180.000.000 dolara, a nakon nje su Predrag Stojaković sa istom cifrom, kao i Vlade Divac sa 200.000.000 dolara.

E, sada dolazimo do prva dva mesta koja su i te kako zanimljiva. Na drugom mestu liste nalazi se NBA košarkaš Nikola Jokić, koji je zaradio 210.000.000 dolara, a na prvom naravno Novak Đoković.

Novak je zaradio 520.000.000 dolara, a samo trećina je od tenisa, zarada je uglavnom pristigla od sponzorskih ugovora.

Najbolji svetski teniser od zarada na teniskim turnirima prihodovao je ravno 150 miliona dolara. Na tu sumu potrebno je dodati i novac koji je Novak kao veliki as dobijao za samo učešće na pojedinim manjim turnirima. Obično je ta suma iznosila od 500.000 do milion dolara.

Ne znači mi novac ništa. Ne gledam tenis kroz prizmu novca. Pare su za mene samo sredstvo za obezbeđivanje kvalitetnog života i ništa više od toga – pričao je Đoković.

Ima smisla, kada se pogleda kako i koliko ulaže fondacija Novaka Đokovića.

Da li vas ova lista iznenađuje?

TO MOŽE SAMO RUS: Selektora pitali šta misli o Ronaldovom sklanjanju flašica, a on sve objasnio jednim potezom! (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Boško Đurovski: Ronaldo bi meni sedeo na klupi! | Moj Ugao

 

8 KOMENTARA

  1. Lista je realna,samo smatram da je Nole zasluzio mnogo,mnogo vise,svojom magicnom igrom i radoscu sto je pruza svima u Srbiji…Da nije sponzora i reklama cifra koju je prihodovao od tenisa ne bi bila nimalo fascinantna…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime