Najduža četvrtina ikada: Rumuni okrenuli sat „naopačke“!

Košarka u Rumuniji za mnoge ljubitelje sporta pod obručima deluje kao nadrealan pojam, a ono što se dogodilo u Piteštiju na meču između istoimenog kluba i Krajove u rumunskom prvenstvu samo pokazuje zašto komšijska liga odaje takav utisak.

Naime, sporni duel između Piteštija i Krajove u 13. rundi u okviru divizije A morao je da bude prekinut na nekoliko minuta pošto je na zvaničnom satu, pri rezultatu 53:49, stajalo da je do kraja treće četvrtine ostalo još 6 minuta i 48 sekundi, iako je samo nekoliko momenata pre toga pisalo da će se u tom kvartalu igrati još 3 minuta i 14 sekundi.

Arbitrima i zapisničkom stolu trebalo je nekoliko minuta da shvate šta se dešava, a ono što je još apsurdnije, pomenuta četvrtina trajala je čak 13 minuta i 32 sekunde, što je novi svetski rekord.

Inače, u najjačem rumunskom šampionatu postoje tri divizije sa ukupno 24 kluba, Dinamo Bukurešt je najtrofejniji sa 22 titule, dok Steaua ima jednu manje.

Rumune je na planetarnom nivou „proslavio“ najviši košarkaš u istoriji NBA lige, George Murešan (231 cm), koji je 1993. godine debitovao za tadašnje Vašington Buletse čiji je dres nosio sve do 1997. kada je odlučio da pauzira do finiša sezone 1999/2000.

Najduža četvrtina ikada: Rumuni okrenuli sat „naopačke“!

Takođe, po visini je bio poznat i Konstantin Popa (220 cm) koji je igrao za Dinamo Bukurešt pre nego što je otišao na koledž u NBA gde je igrao za Majami, da bi na NBA draftu 1995. godine završio kao 57. pik Los Anđeles Klipersa, iako nikada nije zaigrao u ligi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime