Najbolji strelci derbija: Gurović, Milojević, Amerikanci i Branko Lazić!

Crvena zvezda Partizan derbi
SPORT KOSARKA PARTIZAN VOJVODINA Gurovic 14.04.2004. foto: Pedja Milosavljevic

Posle derbija u subotu kome se sastaju fudbaleri, u nedelju ćemo videti i košarkaški derbi. A znate li koji su najbolji strelci u derbijima?

Sada sa jedne strane očekuju poene od Reglenda, Berona i Cirbesa, dok sa druge strane Renfro, Zagorac i Nikola Janković su uzdanice Partizana. A kada je u pitanju večna lista strelaca u derbiju verovatno nećete pogoditi sve najbolje strelce.

Ubedljivo najbolji strelac Crvene zvezde u derbiju je Čarls Dženkins. Amerikanac je ljubimac navijača, pogotovo zbog čak 165 poena u duelima sa Partizanom. Drugi strelac crveno-belih je Branko Lazić. Iako je on prvenstveno defnzivac, odigrao je mnogo duela sa Partizanom i do sada je postigao 88 poena, te sada juri trocifreni učinak u derbijima.

Najbolji strelci derbija: Gurović, Milojević, Amerikanci i Branko Lazić!

Tadija Dragićević ima 81 postignut poen, a iza njega su Boban Marjanović sa 78 poena i Džerod Henderson sa 75 poena.

Kada je Partizan u pitanju Novica Veličković će verovatno izbiti na prvo mesto večite liste strelaca. On ima 131 postignut poen, a od njega je bolji samo Dragan Milosavljević sa četiri poena više. Iza njih dvojice je Uroš Tripković sa 130 poena.

Partizan ima još dvojicu trocifrenih na ovoj listi – Milenko Tepić je Zvezdi dao 116 poena, dok je Milan Mačvan stigao do 104 poena.

Kada je prosečan učinak po meču u pitanju tu je najbolji Dejan Milojević. Sadašnji trener Mege ima 23,3 poena po meču, a drugi na listi je Milan Gurović sa 21 poenom u proseku u utakmicama Večitih rivala.

Najbolji strelci derbija: Gurović, Milojević, Amerikanci i Branko Lazić!

Zatim slede stranci – Džerod Henderson sa 18.8, Čarls Dženkins sa 16.5 i Davis Bertans sa 16 poena po meču. Milan Mačvan je Zvezdi davao 14.9 poena po meču, dok je Igor Rakočević postizao 13.7 poena po utakmici sa Partizanom. Ovu listu zatvarau Kosta Perović sa prosečnim učinkom od 13.3 poena, Demarkus Nelson sa 12.4 i Uroš Tripković sa 11.8 poena po meču.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime