NA TRIBINE ZA DELFINE: Beograd spreman za završnicu Svetske lige

FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Vaterpolo savez Srbije uveliko se sprema za domaćinstvo završnog turnira Svetske lige u Beogradu, a povodom toga održana je konferencija za medije.

Kako je na konferenciji najavio Viktor Jelenić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije, utakmice će se igrati na bazenu Sportskog centra Tašmajdan.

Tako će popularni Taš postati prvi sportski objekat u svetu na kome su organizovana sva najzanačajnija vaterpolo takmičenja osim olimpijskog turnira.

Kao što je već poznato, osim reprezentacije Srbije u B grupi takmičiće se Hrvatska, Kazahstan i Australija, dok će u A grupi igrati Mađarska, Japan, Španija i Kanada.

– Završni turnir Svetske lige ima veliki takmičarski značaj, jer je to kvalifikaciono takmičenje za odlazak na Olimpijske igre 2020. Samo pobednik će izboriti vizu za Tokio i ukoliko bismo osvojili prvo mesto vaterpolo bi bio prvi ekipni srpski sport koji bi izborio učešće na Olimpijskim igrama u Japanu, počeo je priču Jelenić, te nastavio:

– Svetska liga će se igrati na Tašmajdanu, u beogradskom hramu vaterpola. Uveren sam da će svi koji budu uživo pratili utakmice da će uživati u dobrom vaterpolo, a iskreno se nadam da će naša reprezentacija osvojiti prvo mesto.

– Želim posebno da se zhavlim svima koji su nam do sada pomogli u organizaciji ovog takmičenja, tu pre svega mislim na predsdnika Republike Srbije, Gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta. Ovaj događaj je zaista velika stvar ne samo za naš vaterpolo već srpski sport uopšte. Očekuje nas veliko takmičenje, zato bih voleo da tribine na Tašu budu pune i da navijači u velikom broju podrže naše vaterpoliste, rekao je predsednik VSS.

Generalni sekretar VSS Nemanja Marijan najavio je da će slogan koji će pratiti srpske vaterpoliste na ovom takmičenju biti – NA TRIBINE ZA DELFINE.

– Svaki vrhunski sportista zna da je u sportu, kao i u životu najvažnija prava podrška. Zbog toga smo odlučili da, paralelno sa pripremama, pokrenemo i svojevrsnu kampanju “Na tribine za delfine”. Cilj nam je da animiramo domaću publiku i da apelujemo na sve da umesto od kuće i ispred svojih televizora ovaj turnir isprate na Tašmajdanu.

– Želimo da tribine ispunimo našim navijačima, a bazen pravom energijom i pravom podrškom. Svaki put kada vaterpolistima pružimo podršku oni nam to višestruko vrate medaljama. Sada je vreme da im se odužimo i da im pomognemo da naprave prvi korak u odbrani olimpijskog zlata i to kod kuće.

Takođe je istakao da organizacija finalnog turnira Svetske lige ide po planu i potom izneo neke tehničke detalje.

– Betonske tribine na bazenu Tašmajdan biće dopunjene montažnim tribinama, a kapacitet će biti četiri hiljade mesta. Za šest dana takmičenja biće odigrane ukupno 24 utakmice, a direktni prenosi biće na TV Arena sport. Nagradni fond je 350 hiljada dolara, ali mislim da je to manje bitno, jer je takmičarski motiv ogroman, a to je plasman na Olimpijske igre, objasnio je Marijan.

– Naša reprezentacija samo dva puta nije trijumfovala u ovom takmičenju i zato sa velikim optimizmom očekujemo završni turnir Svetske lige. Ulaznice će u prodaji biti početkom maja, a već sada mogu da najavim da će cene biti popularne i pristupačne svima, poručio je on.

Završni turnir Svetske lige u Beogradu biće održan od 18. do 23. juna ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime